Fortnite

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
De opmaak van dit artikel is nog niet in overeenstemming met de conventies van Wikipedia. Mogelijk is ook de spelling of het taalgebruik niet in orde. Men wordt uitgenodigd deze pagina aan te passen.
Opgegeven reden: Direct aanspreken lezer

Fortnite
(Cover op en.wikipedia.org)
Bedenker(s) Darren Sugg[1]
Ontwerper(s) Darren Sugg[1]
Ontwikkelaar(s) Epic Games
People Can Fly
Uitgever(s) Epic Games
Muziek Pete Ellis[2]
Genre(s) Battle royale
Spelmodus Solo, Duo, Squad (Per seizoen een willekeurige modus)
Engine Unreal Engine 4
Taal/talen Engels
Platform(s) Microsoft Windows
Xbox One
Playstation 4
Aantal verkocht 40 miljoen[3]
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Fortnite is een videogame ontwikkeld door Epic Games en People can Fly. Het spel werd als 'early access' gelanceerd, en is gratis te downloaden sinds 25 juli 2017 voor Microsoft Windows, macOS, PlayStation 4 en Xbox. In januari 2018 waren er 40 miljoen exemplaren gedownload.[3] Later in 2018 wordt de definitieve versie verwacht, waarbij ook de gamemodus Save the World gratis zal zijn.[4]

Gamemodes

Save the World

In deze game (player vs. enviroment) dien je monsters dood te schieten. De game speelt zich af in de hedendaagse wereld, waar het plotselinge verschijnen van een wereldwijde storm ertoe leidt dat 98% van de wereldbevolking verdwijnt, en zombie-achtige wezens opstaan ​​om de rest aan te vallen. Door Epic wordt dit beschouwd als een kruising tussen Minecraft en Left 4 Dead. Het kan als solist worden gespeeld, maar ook in een team tot vier spelers. Alleen of in een team werk je aan verschillende missies op willekeurig gegenereerde kaarten om middelen te verzamelen, forten op te bouwen rond defensieve doelen die bedoeld zijn om de storm te helpen bestrijden en overlevenden te beschermen, en om wapens en valstrikken te maken om te vechten met golven van deze wezens die poging om de doelstellingen te vernietigen. Spelers krijgen beloningen via deze missies om hun heldenkarakters, ondersteuningsteams en arsenaal aan wapen- en vangschema's te verbeteren om moeilijkere missies op te kunnen nemen. De game wordt ondersteund door microtransacties om in-game valuta aan te schaffen die kan worden gebruikt voor deze upgrades.

Een stand-alone modus, Fortnite Battle Royale , gebaseerd op het Battle Royale-genre , werd uitgebracht voor Windows, MacOS, PlayStation 4 en Xbox One in september 2017.

Save the world is momenteel alleen nog betaald te spelen, maar op een onbekende datum in 2018 zou er gratis toegang tot het spel zijn te krijgen.

Battle Royale

Dit spel ( player vs. player) is volgens het principe van Last man standing. Het spel wordt in third person gespeeld. De spelers worden op een eiland gedropt, met maximaal 100 spelers. Dit kan in de spelmodes solo, duo en squad en soms een LTM Limited Time Mode waarbij de speler bij solo alleen staat, bij duo samenwerkt met 1 andere speler en bij squad met een team van maximum 4. Na landing dien je wapens te zoeken ter verdediging en om medespelers uit te schakelen. Het speelveld op het eiland wordt steeds kleiner door een storm die steeds groter wordt. Hierdoor zullen de spelers elkaar op een gegeven moment tegenkomen. De speler, die als laatste weet te overleven is winnaar. De vormgeving van de game is niet realistisch, en er vloeit geen bloed. In de andere Battle Royale games zoals PlayerUnknown's Battlegrounds, H1Z1 en Arma is de map waar je op speelt veel groter. Omdat de map van Fortnite Battle Royale zo klein is, kun je je eigen verdediging maken, zoals muren, vloeren en trappen. Als je dit wilt maken, heb je wel bouwmaterialen nodig. Daarom kun je bijna alles in de game kapot maken, opdat je bepaalde bouwmaterialen ontvangt.