Battle royale (genre)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Battle royale is een multiplayer computerspelgenre. Battle royale is een subgenre van survivalspellen waar een groot aantal spelers tegen elkaar strijd om de laatst overlevende te zijn. De naam van het genre is afgeleid van de film Battle Royale uit 2000.

Het genre verwierf in het begin van de jaren 10 initiële populariteit door mods voor Minecraft en ARMA 2. Rond 2015 kwamen spellen als The Culling en H1Z1: King of the Kill uit, die als volledig losstaande spellen verkocht werden. In 2017 verkreeg het genre mainstreampopulariteit toen PlayerUnknown's Battlegrounds uitkwam; het spel had binnen een jaar meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht.[1] In september 2017 werd de battle-royalemodus van Fortnite uitgegeven dat nog succesvoller in spelersaantallen werd dan PlayerUnknown's Battlegrounds.

In 2018 werd bekend gemaakt dat battle royale-modi werden toegevoegd aan spellen uit grote shooterfranchises met Call of Duty: Black Ops 4 en Battlefield V, die beiden in oktober 2018 zullen uitkomen.