Apex Legends

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Apex Legends
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwerper Drew McCoy (producent)
Tina Sanchez (producent)
Mackey McCandlish (ontwerp)
Ontwikkelaar Respawn Entertainment
Uitgever Electronic Arts
Muziek Stephen Barton
Datum van uitgave 4 februari 2019
Genre Battle royale, first-person shooter
Spelmodus multiplayer
Engine Source
Leeftijdsklasse PEGI: 12
Platform PlayStation 4, Windows, Xbox One
Systeemeisen
Windows 7, AMD FX-4350 of Intel Core i3, DirectX 11, 22 GB schijfruimte
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Apex Legends is een battle royalespel dat is ontwikkeld door Respawn Entertainment en uitgegeven door EA. Het gratis spel is op 4 februari 2019 uitgekomen voor PlayStation 4, Windows en Xbox One.

Het spel werd zonder vooraankondiging uitgebracht en kreeg binnen drie dagen na de lancering 10 miljoen spelers.[1][2] Het spel werd op dat moment door een miljoen mensen tegelijkertijd gespeeld.[3]

Spel[bewerken]

Het spel speelt zich 30 jaar later af in de wereld van Titanfall, een spel dat eerder in 2014 werd ontwikkeld door Respawn. In deze wereld moeten 60 spelers elkaar proberen uit te schakelen totdat een speler of team overblijft.

Gameplay[bewerken]

Apex Legends is een battle royalespel dat zich onderscheidt van andere royalespellen door de toevoeging van Legends. Dit zijn personages met vooraf bepaalde rollen, zoals offensief, defensief, ondersteuning en verkenning.

Spelers worden gegroepeerd in teams van drie, waarbij elk lid een andere Legend kiest. Aan het begin van elke ronde zijn er 20 teams oftewel 'squads' die tegen elkaar strijden. Elk team start zonder uitrusting, wapens en ammunitie, maar kan deze vinden in het level. Terwijl spelers het tegen elkaar opnemen krimpt het speelveld steeds. Wanneer een speler is uitgeschakeld kan een teamlid zijn vlag meenemen naar een "Spawn Beacon" om deze speler weer tot leven te wekken.

Apex Legends is een gratis spel maar bevat microtransacties. Dit is een controversiële manier om tegen betaling van echt geld virtuele voorwerpen te krijgen in het spel.

Personages[bewerken]

Het spel bevat de volgende acht Legends:[4]

  • Gibraltar: een krachtige maar hartelijke kerel die afstamt van Nieuw-Zeelandse krijgers.
  • Caustic: plaatst giftige vallen en gedraagt zich als een harteloze en bloeddorstige antiheld.
  • Bloodhound: mysterieuze jager die tegenstanders snel op kan sporen.
  • Bangalore: is een soldaat met vele wapens. Kan snel rennen en luchtartillerie oproepen.
  • Wraith: een interdimensionale vechter die ruimte en tijd kan manipuleren. Bezit krachten om twee plaatsen met elkaar te verbinden.
  • Lifeline: een jonge vechter die haar teamgenoten kan genezen en ondersteunen.
  • Pathfinder: een lieflijke robot die op zoek is naar zijn schepper. Hij communiceert met emoji's op zijn beeldscherm, en heeft een grijphaak om op moeilijke plaatsen te komen.
  • Mirage: een grappenmaker die graag hologrammen gebruikt in zijn gevechten om de tegenstander te misleiden.

Extra[bewerken]

  • Octane: een personage die zijn gezondheid kan inruilen voor snelheid.
  • Wattson: een Legend die barricades kan plaatsen door middel van lasers. En met haar geëlektrificeerde pyloon haar team kan ondersteunen.

Ontvangst[bewerken]

Hoewel Apex Legends amper werd gepromoot (de eerste geruchten verspreidde zich amper het weekend voor de release), werd het spel bijzonder positief ontvangen. Binnen 24 uur na de lancering waren er ruim 2,5 miljoen spelers. Een week later meldde Electronic Arts[5] dat het aantal spelers toegenomen is tot 25 miljoen met een piek van 2 miljoen gelijktijdige spelers tijdens het eerste weekend na de uitgave.

Het spel heeft op aggregatiewebsite Metacritic een beoordeling van 92/100 voor de PS4 versie.[6] Ook andere vakbladen zoals Game Informer en GameSpot gaven het spel een score van respectievelijk 9,25 en 9.[7][8]

Battle Pass[bewerken]

Op 19 maart 2019 kwam het eerste seizoen beschikbaar voor spelers, genaamd Wild Frontier. Met een zogeheten Battle Pass krijgen spelers bij het behalen van een hoger niveau nieuwe cosmetische voorwerpen, zoals ruim 100 extra kostuums en skins. Ook maakt in dit eerste seizoen een nieuw personage zijn intrede, genaamd Octane. Dit personage kan gezondheid inruilen voor snelheid.

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]