Arthur Holmwood

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Arthur Holmwood
Personage uit 'Dracula'
Debuut Dracula
Bedacht door Bram Stoker
Gespeeld door Michael Gough, Simon Ward, Cary Elwes, Dan Stevens
Persoonsinformatie
Bijnaam Lord Godalming
Alias Harding
Soort Mens
Geslacht Man
Geboorteland Verenigd Koninkrijk
Nationaliteit Brits
Titel Lord
Relatiebanden
Relaties Lucy Westenra
Portaal  Portaalicoon   Media

Arthur Holmwood (later Lord Godalming) is een personage uit Bram Stokers roman Dracula.

Rol in de roman[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Arthur is een rijke Britse man, en een van de drie geliefden van Lucy Westenra. Hij en zijn beste vrienden, Quincey Morris en John Seward, vragen Lucy op exact dezelfde dag ten huwelijk. Lucy accepteert uiteindelijk Arthurs aanzoek, maar wordt door Dracula gebeten en in een vampier veranderd voordat de twee in het huwelijk kunnen treden.

Nadat Lucy een vampier is geworden, is het Arthur die haar een staak door het hart slaat en haar zo verlost van een bestaan als vampier. In de rest van het verhaal neemt Arthur deel aan de jacht op Dracula. Halverwege het verhaal sterft Arthurs vader en erft Arthur zijn titel als Lord Godalming.

Arthur neemt deel aan het laatste gevecht met Dracula. In de epiloog, die zich zeven jaar na het gevecht afspeelt, blijkt Arthur te zijn getrouwd. Met wie is niet bekend.

In andere media[bewerken | brontekst bewerken]

Hoewel hij een van de hoofdpersonen is in het boek, wordt Arthur in verschillende bewerkingen van het verhaal weggelaten. Tot op heden is hij door de volgende acteurs gespeeld in enkele verfilmingen van het verhaal:

In de film Count Dracula uit 1977 komt Arthur ook voor, maar hierin is zijn personage gemengd met dat van Quincey Morris.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]