Automatisch (Flemming)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Automatisch
Single van:
Flemming
Van het album:
Flemming
Uitgebracht 29 april 2022
Genre Nederpop, funk
Duur 2:45
Label 8ball Music
Schrijver(s) Flemming Viguurs, Marcus Adema, Sander de Bie, Arno Krabman
Producent(en) Arno Krabman
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Flemming
2021
Zij wil mij
  2022
Automatisch
  2022
Terug bij af
Volgorde op Flemming
6
Wolken
  7
Automatisch
  8
Mooiste meisje
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Automatisch is een lied van de Nederlandse zanger Flemming. Het werd in 2022 als single uitgebracht en stond in hetzelfde jaar als zevende track op een titelloos album van de zanger.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Automatisch is geschreven door Flemming Viguurs, Marcus Adema, Sander de Bie en Arno Krabman en geproduceerd door Krabman. Het is een lied uit het genre nederpop met effecten uit de funk. Het is een lied dat gaat over dansen en feesten en is zelf ook gemaakt als een dansbaar lied.[3] De zanger omschreef het nummer als "één bom positiviteit".[4] De single heeft in Nederland de dubbelplatina status.[5]

De bijbehorende videoclip is opgenomen in pretpark Walibi Holland.[6] In de clip zijn verschillende dansende personen te zien, waaronder professioneel danser Bas Smit.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De zanger had succes met het lied in de hitlijsten van Nederland. In de Nederlandse Top 40 kwam het tot de tweede plaats en was het 26 weken te vinden. De piekpositie in de Nederlandse Single Top 100 was de zesde plaats en stond het 73 weken in de lijst.

NPO Radio 2 Top 2000[bewerken | brontekst bewerken]

Nummer met notering(en)
in de NPO Radio 2 Top 2000[noot 1]
'22'23
Automatisch - 1136
  1. Een getal geeft de plaats aan en een '-' dat het nummer niet genoteerd was. Een vetgedrukt getal geeft aan dat dit de hoogste notering betreft.