Autostrand Oostvoorne

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
autostrand

Het autostrand in Oostvoorne is heel populair bij kitesurfers, er geven ook diverse kitescholen les. Vooral het vlakke water zorgen voor de perfecte kitesurfomstandigheden voor beginners/lessers.

Autostrand niet meer toegankelijk voor auto's[bewerken | brontekst bewerken]

Al voor de Tweede Wereldoorlog, was het strand toegankelijk voor auto's. Dit was vooral voor invaliden en bejaarden heel prettig. Op 15 oktober 2004 is er een slagboom bij het begin van het strand geplaatst, en is het verboden voor elk gemotoriseerd vervoer. Het is een vogelrustgebied, en volgens natuurliefhebbers zouden de auto's de rust van de vogels verstoren.

Het is al een paar keer voorgekomen dat de ambulance en brandweer tijdens een kitesurf ongeluk pas na een lange tijd het strand op konden, omdat ze geen sleutels van de slagboom hadden.

Er is nog een petitie geweest voor de heropening van het autostrand; deze kreeg veel aandacht van de media en werd ondertekend door meer dan 6000 mensen.

Strandpaviljoen[bewerken | brontekst bewerken]

Op het autostrand in Oostvoorne, stond eerst een strandpaviljoen, de Zeemeeuw. Omdat het autostrand dicht ging, moest ook het strandpaviljoen weg, uiteindelijk is het afgebrand.

In 2011 is er een nieuw restaurant geopend, Aan Zee.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]