Avi Lev

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Avi Lev
Avi Lev, 2016
Persoonsgegevens
Volledige naam Adam Avi Lev
Geboren 1 mei 1955
Geboorteland Vlag van Polen Polen
Nationaliteit Nederlands - Israëlisch
Beroep(en) Beeldend kunstenaar, graficus, grafisch ontwerper, illustrator
Oriënterende gegevens
Stijl(en) Surrealistisch
officiële website
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Adam Avi Lev (Głuszyca, Polen, 1 mei 1955) is een Nederlands - Israëlisch beeldend kunstenaar.

Leven en werk[bewerken | brontekst bewerken]

Avi Lev werd geboren als Adam Lew in een dorp in het zuiden van Polen. In 1959 emigreerde hij met zijn vader naar Israël, waar hij opgroeide in kibboets Ein Harod Meuhad. Na schooltijd kreeg hij schilderles in het nabijgelegen kunstencentrum in Mizra. Hij raakte bevriend met de bekende Pools-Israëlische kunstenaar Moshe Bernstein (1920 - 2006). Zij hebben onder andere portretten van elkaar getekend.

Na zijn militaire dienst maakte Lev een studiereis van drie jaar door Europa en Azië. Tijdens zijn verblijf in Nederland leerde hij bij Artibus etstechnieken van Kees de Kort. Terug in Israël studeerde hij aan de Bezalel Academy of Art and Design in Jeruzalem. In 1983 vestigde hij zich in Nederland.

In Israël won Lev verscheidene prijzen, waaronder Nachum Gutman for Youth, Keren America Israel, en Keren Sharett van de America-Israel Cultural Foundation. In het Delftse kunstencentrum Kadmium won hij in maart 2011 (zonder ervaring op dat gebied) de eerste prijs in een wedstrijd bodypainting, onderdeel van tentoonstelling Met huid en....[1]

Lev is een vaste medewerker van de krant Levend Joods Geloof van de Liberaal Joodse Gemeente. Hij woont en werkt in Delft, exposeert geregeld tijdens de Delftse atelierroute, de Salon van Delft en andere groepsexposities, en geeft teken- en schilderlessen.

Selectie van werken[bewerken | brontekst bewerken]

Glas-in-loodraam, liberale synagoge Den Haag