BBC Entertainment

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
BBC Entertainment
Logo
Land Vlag van het Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Uitzendgroep BBC
Startdatum 9 november 1997
Omroepsoort Openbare omroep
Genre Entertainment
Ontvangst
Ether Vlag van Nederland KPN Digitenne
Kabel Vlag van Nederland Ziggo
Vlag van België Telenet Digital TV
IPTV Vlag van België Belgacom TV
Vlag van Nederland KPN Interactieve TV
Website
Lijst van televisiezenders
Portaal  Portaalicoon   Televisie

BBC Entertainment (voorheen BBC Prime) is een populair entertainment tv-kanaal van de BBC voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Het startte in 1995 in Europa en begon in Afrika uit te zenden in maart 1999. Een regionale versie van BBC Entertainment startte in Azië in december 2004. Het station is te ontvangen via satelliet en op de kabel of in Nederland via DVB-T gedurende 18 uur per dag. De overige zes uur worden gebruikt door educatieve programma's van BBC Learning. In principe zit BBC Entertainment altijd in een betaalpakket, behalve bij Telenet.

De zender is te bekijken op zendernummering 552 en is beschikbaar bij Belgacom TV en Telenet Digital TV.

Omwille van uitzendrechten komt een groot deel van de programmering op BBC Entertainment uit het BBC-archief. Gezien er in Europa al een ruim aanbod aan gratis kanalen van BBC beschikbaar is via satellietpositie Astra 28,2°O, is vooral schotelbezitters de meerwaarde van een betalend BBC Entertainment niet meteen duidelijk.

Ook veel Britten in het buitenland lopen niet echt warm voor het aanbod van BBC Entertainment.[bron?] Volgens BBC is het in de eerste plaats bedoeld voor niet-Britten die Engels niet als eerste taal hebben. BBC Entertainment wordt namelijk in een dozijn Europese talen ondertiteld. Daarnaast helpt de opname van BBC Entertainment in de pakketten van Europese distributeurs BBC ook andere BBC-kanalen gratis via DVB-S naar Britten in het buitenland te distribueren.

De programmering in Afrika en Azië is anders dan die in Europa. Veel heeft ook hier weer te maken met uitzendrechten en de gebieden waarvoor ze reeds betaald zijn. Laatste toevoeging (2004) aan de reeks van BBC Entertainment-varianten was het inmiddels alweer opgedoekte BBC Japan.[1]

In Groot-Brittannië zelf is de zender niet actief. Aangezien de zender reclame toont in sommige gebieden, is het wettelijk verboden voor de BBC om BBC Entertainment daar te laten uitzenden.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]