BBC Three

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
BBC Three
BBC Three.svg
Land Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Uitzendgroep BBC
Lancering 9 februari 2003
Omroepsoort Openbare omroep
Genre Jongeren
Ontvangen
Kabel Telenet Digital TV; UPC Digitale TV
IPTV Belgacom TV
Satelliet Astra 28,2 oost FTA
Website
Lijst van televisiezenders
Portaal  Portaalicoon   Televisie

BBC Three is de opvolger van BBC Choice, een digitaal Brits televisiekanaal. Het werd gelanceerd op 9 februari 2003, 11 maanden later dan gepland. Ze hadden BBC Three samen met BBC Four willen lanceren, maar door een debat over het uitzendformaat - wat uiteindelijk 576i werd - liep de lancering vertraging op.

Het kanaal wordt door de BBC omgeschreven als een uitlaatklep voor 'Nieuw drama, nieuw talent, Britse humor, topfilms en toegankelijk nieuws'. BBC Three zendt uit van 19:00 tot 4:00 (Engelse tijd), omdat de overgebleven tijd in beslag wordt genomen door de kinderzender CBBC.

In tegenstelling tot commerciële rivalen komt 90% van de programmering op de zender uit eigen land of andere landen uit de Europese Unie. 80% wordt door de BBC zelf geproduceerd en varieert qua genre: nieuws, drama, humor en animatie. Het nieuws op BBC Three heeft een uniek 60 seconden-formaat en wordt tussen sommige programma's in uitgezonden. Dit formaat werd aangenomen zodat het bestuur van het kanaal volledig geautomatiseerd kon worden, zonder te moeten afrekenen met live nieuws dat varieert in lengte.