BLWG

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De BLWG (Bryologische en Lichenologische Werkgroep) is in 1946 opgericht als werkgroep van de KNNV[1]. De werkgroep heeft circa 400 leden. De BLWG geeft driemaal per jaar het tijdschrift Buxbaumiella[2] uit. In dit tijdschrift staan artikelen over ecologisch en floristisch onderzoek aan mossen en korstmossen. Buxbaumiella verschijnt sinds 1972 als opvolger van Buxbaumia (genoemd naar Kaboutermos).

De BLWG organiseert en adviseert mensen in Nederland met interesse voor mossen en korstmossen. De vereniging stelt zich ten doel om de kennis van de Nederlandse mossen en korstmossen te vergroten. Verder wil zij dat de belangstelling voor mossen en korstmossen in natuurbeheer en natuurbescherming groter wordt.

De werkgroep organiseert activiteiten voor leden en publiek waarbij het zoeken en op naam brengen van soorten centraal staat. Daarnaast verzamelt de BLWG verspreidingsgegevens, doet onderzoek, geeft adviezen over het beheer en bescherming van mossen en korstmossen. In 1955 werd aan de werkgroep de eerste Heimans en Thijsse Prijs uitgereikt.

De BLWG maakt deel uit van de Stichting VeldOnderzoek Flora en Fauna (VOFF), een samenwerkingsverband van tien Particuliere Gegevensbeherende Organisaties, de PGO's.

Referenties[bewerken]