Baby Looney Tunes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Baby Looney Tunes
Genre Animatie
Speelduur per afl. 30 minuten
Stemmen Samuel Vincent
Brian Drummond
June Foray
Janyse Jaud
Terry Klassen
Britt McKillip
Ian James Corlett
Chiara Zanni
Regie Jeffrey Gatrall
Michael Hack
Scott Heming
Land van oorsprong Verenigde Staten
Canada
Taal Engels
Productie
Producent Gloria Jenkins
Tom Minton
Emory Myrick
Uitzendingen
Start 14 september 2002
Einde 29 juli 2006
Afleveringen 3
Seizoenen 52
Netwerk of omroep The WB
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Baby Looney Tunes is een Canadese-Amerikaanse animatieserie, geproduceerd door Warner Bros. Animation, Big Bang Digital Studios en Kids' WB Original Production. De serie telt 52 afleveringen, en was te zien van 2002 tot 2005. In Vlaanderen werd de reeks ondertiteld uitgezonden op VTM bij TamTam. Later werd de reeks nagesynchroniseerd voor Boomerang.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

De serie draait om baby/peuter-versies van de bekende Looney Tunes-personages Bugs Bunny, Daffy Duck, Tweety, Sylvester, Lola Bunny, Tasmanian Devil, Petunia Pig, Porky Pig, Yosemite Sam, Elmer Fudd, Foghorn Leghorn, Road Runner en Wile E. Coyote, en Marvin the Martian.

De serie heeft ongeveer dezelfde opzet als Muppet Babies. Het eerste seizoen werd uitgezonden in 2002, en was een matig succes. Daarom zette Cartoon Network de serie tijdelijk stop. In 2004 werd er toch een tweede seizoen gemaakt, nu met een extra personage (Floyd) en verhaallijnen die ook geschikter waren voor oudere kijkers. In 2005 kwam nog een derde seizoen, waarin de animatie meer 3D werd.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]