Bahía Blanca (stad)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Bahía Blanca
Plaats in Argentinië Vlag van Argentinië
Vlag Wapen
Bahía Blanca (stad)
Bahía Blanca (stad)
Situering
Provincie Buenos Aires
Partido Bahía Blanca
Coördinaten 38° 43′ ZB, 62° 15′ WL
Algemeen
Inwoners 274.509
Hoogte 20 m
Bevolkingsgroei 5,5 %
Intendente Dr. Cristian Breitenstein (FpV)
Overig
Postcode(s) B8000
Opgericht door Coronel Ramón Bernabé Estomba
Opgericht 1828
Website http://www.bahiablanca.gov.ar/
Informatie over de gemeente
Detailkaart
Bahía Blanca (stad)
Bahía Blanca (stad)
Locatie in Buenos Aires (provincie)
Portaal  Portaalicoon   Zuid-Amerika

Beluister

(info)

Bahía Blanca is een stad in partido Bahía Blanca in de provincie Buenos Aires in Argentinië. Het ligt aan het gelijknamige estuarium Bahía Blanca van de Atlantische Oceaan. Er wonen 274.509 mensen (2001).

De stad kent een belangrijke haven met een gemiddelde diepte van 12 meter.

De naam betekent de witte baai en verwijst naar de typische kleur van de kusten als gevolg van zoutneerslag. De baai, die in feite een estuarium is, werd voor het eerst ontdekt door Ferdinand Magellaan gedurende zijn wereldreis op bevel van keizer Karel V. In 1520 zocht hij naar een rivier die de Atlantische Oceaan verbond met de Grote Oceaan.

Economie[bewerken]

De haven van Bahia Blanca is een van de belangrijkste havens van Argentinië. Het bestaat eigenlijk uit 4 Havens . Puerto Galvan, Puerto Rosales, Puerto Cuateros, Puerto Belgrano.

De grootste troef van de haven is dat ze een beschutte baai heeft waar schepen in kalme waters kunnen laden en lossen. De aanleg van een spoorweg en de uitdieping van de baai zorgde ervoor dat Bahia Blanca de eerste diepzeehaven van Argentinië werd. Door deze uitdieping is de gemiddelde diepgang van de haven 14m.

De haven van Bahia Blanca behandelt vooral graan en energiestoffen zoals olie en LNG. Zo behandelde het bijna 4 miljoen ton graan en 3 miljoen en ton olie en gas in de periode tussen januari en oktober 2009. De totale overslag van goederen was ongeveer 9 miljoen ton. Dit is een daling van 20% in vergelijking met dezelfde periode in 2008. Dit is mee te wijten aan de internationale crisis en de daarbij horende terugval van goederentransport.

Ondanks een terugval van 20% gaat de haven uitbreiden. Er is een groot project voorzien dat om en bij de 11 miljoen dollar zal kosten. Dit zal geïnvesteerd worden in een nieuwe container terminal.

Geboren[bewerken]

Bahia Blanca