Bentley S2

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
  • Bentley S2
  • Bentley S2 Continental
Bentley S2
Algemeen
Bedrijf Rolls-Royce Limited
Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Merk Bentley
Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Modellen S2, S2 Continental
Productiejaren 1959-1962
Productieaantal 2308
Klasse topklasse
Koetswerkstijl
Voorganger Bentley S1
Opvolger Bentley S3
Verwant
Assemblage Crewe, Engeland
Technisch
Motor
6,2L V8
Maten
Wielbasis 3124-3226 mm
achteraanzicht
Portaal  Portaalicoon   Auto

De Bentley S2 was een automodel van het Britse luxemerk Bentley dat van 1959 tot 1962 geproduceerd werd. De S2 was verwant aan de Rolls-Royce Silver Cloud II. Naast het standaardmodel werd er ook een krachtigere S2 Continental aangeboden.

S2[bewerken | brontekst bewerken]

De Bentley S2 kwam in oktober 1959 op de markt als opvolger van de Bentley S1 en werd aangedreven door de nieuwe aluminium 6230 cc V8-motor uit de Rolls-Royce Silver Cloud II. Deze motor leverde aanzienlijk betere prestaties dan de zescilinder lijnmotor uit de S1. De S2 kreeg een nieuw dashboard en stuurbekrachtiging en de toename van het motorvermogen maakte ook een betere airconditioning mogelijk.

De S2 was leverbaar met een standaard wielbasis van 3124 mm of met een verlengde wielbasis van 3226 mm. Van de 1863 geproduceerde standaard S2-modellen waren er 15 met een drophead coupé-carrosserie van Mulliner. Ook Park Ward, Hooper en James Young leverden op maat gemaakte carrosserieën. De meeste S2-exemplaren waren echter voorzien van de standaard Bentley S2-carrosserie. Van de 57 S2-modellen met verlengde wielbasis hadden er vijf een carrosserie van James Young en was er één exemplaar met een shooting brake-carrosserie van Wendler.[1]

S2 Continental[bewerken | brontekst bewerken]

Net als bij de S1 bood Bentley ook een sportieve versie van de S2 aan, de Continental. Bentley leverde alleen het rollend chassis, De opbouw werd in opdracht van de klant uitgevoerd door onafhankelijke carrosseriebouwers waaronder Mulliner, James Young (zowel coupé als vierdeurs sedan), Park Ward (cabriolet), Hooper (sedan) en Graber (coupé). In totaal zijn er 388 exemplaren van de S2 Continental gebouwd.

Zie de categorie Bentley S2 van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.