Bernard Pascassio

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Bernard Pascassio
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Nationaliteit Vlag van Frankrijk Frankrijk
Geboorteplaats Ciboure
Geboortedatum 23 mei 1947
Woonplaats Vaucresson
Carrière
Sport Golf
Profdebuut 1967
Overwinningen
Andere Tour(s) 15
Laatst bijgewerkt op: 12-6-2013
Portaal  Portaalicoon   Golf

Bernard Pascassio (Ciboure, 23 mei 1947) is een Baskische golfprofessional.

Bernard werd geboren in de boerderij van zijn ouders. Zij woonden in Ciboure, in een omgeving waar de oudste golfbanen van Frankrijk zijn. Als klein jongetje begon hij als caddie op de Golf de Chantaco, de golfbaan waar de familie Lacoste speelde. Toen hij 15 jaar was, begon hij zelf te spelen. De familie Lacoste zag al gauw dat zijn spel veelbelovend was en besloot hem te ondersteunen. Hij werd in het nationale jeugdteam opgenomen en won in 1965 het ELTK voor junioren en in 1967 won hij het ELTK in Ierland.

Daarna werd hij professional. Hij speelde 71 toernooien op de Europese Tour in de periode 1971-1988 maar meestal speelde hij in Frankrijk, waar hij minstens vijftien toernooien won, onder meer het Omnium de France, het profkampioenschap, de Ebel Match Play en vier keer Grand Prix Schweppes.

Hij speelde regelmatig met de 12 jaar oudere Jean Garaialde, die ook uit Ciboure kwam. Samen wonnen ze onder meer de European Nations Cup in 1975.

Kalika[bewerken | brontekst bewerken]

In 1980 richtte hij Kalika op, een bedrijf waarmee hij jeugdgolf ondersteunt en steeds meer en steeds grotere toernooien organiseert, zowel voor professionals als top-amateurs. Hij zat sinds die tijd ook in het bestuur van APGA, die later in de Franse PGA overging. Kalika richtte enkele toernooien op:

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]

Teams[bewerken | brontekst bewerken]

Amateur
Professional

Pascassio is getrouwd in 1981. Ze hebben een zoon en twee dochters.