Bestand:Waarom is de Nachtwacht belangrijker dan andere schilderijen (3 5).webm

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Oorspronkelijk bestand(WebM audio/videobestand, VP8/Vorbis, lengte 15 min 47 s, 1.280x720 pixels, 643 kbps totaal, bestandsgrootte: 72,58 MB)


Beschrijving

Beschrijving
Nederlands: Waarom is de Nachtwacht belangrijker dan andere schilderijen_ (3_5) Van China tot Zuid-Afrika en van president Barack Obama tot een tapijtwever uit Teheran: de Nachtwacht van Rembrandt is wereldberoemd. Het doek - dat al vaak met vernieling bedreigd is! - wordt gezien als hèt pronkstuk van Nederlandse schilderkunst. Maar waarom kiezen we Rembrandt? De Aardappeleters van Van Gogh doet het toch ook best aardig? Kunsthistoricus prof. dr. Henk van Os legt je uit waarom juist De Nachtwacht heeft kunnen uitgroeien tot ons nationale symbool en laat je zien waarom dit doek voor hem zo’n groot avontuur is geweest! Prof. dr. Henk van Os is als hoogleraar Kunst en Samenleving verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Van 1989 tot 1996 was professor Van Os algemeen directeur van het Rijksmuseum, waar hij onder andere de beschadiging van de Nachtwacht met chemicaliën meemaakte. Hij is een gewaardeerd kunstkenner en stelde onder andere de tentoonstellingen van het Groninger Museum, Het Mauritshuis en De Nieuwe Kerk te Amsterdam samen. Ook presenteerde hij verschillende televisie kunstprogramma's als Beeldenstorm en Museumschatten.
Datum
Bron https://www.youtube.com/watch?v=pOYRTh4pY-s
Auteur Universiteit van Nederland

Licentie

w:nl:Creative Commons
naamsvermelding
Dit bestand is gelicenseerd onder de Creative Commons-licentie Naamsvermelding 3.0 Unported
De gebruiker mag:
  • Delen – het werk kopiëren, verspreiden en doorgeven
  • Remixen – afgeleide werken maken
Onder de volgende voorwaarden:
  • naamsvermelding – U moet op een gepaste manier aan naamsvermelding doen, een link naar de licentie geven, en aangeven of er wijzigingen in het werk zijn aangebracht. U mag dit op elke redelijke manier doen, maar niet zodanig dat de indruk wordt gewekt dat de licentiegever instemt met uw werk of uw gebruik van zijn werk.

Bijschriften

Beschrijf in één regel wat dit bestand voorstelt

Items getoond in dit bestand

beeldt af

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie13 dec 2015 16:5115 min 47 s, 1.280 × 720 (72,58 MB)HannolansVideoconvert upload from toollabs

Dit bestand wordt op de volgende 3 pagina's gebruikt:

Globaal bestandsgebruik

De volgende andere wiki's gebruiken dit bestand: