Blijf bij mij (Volumia!)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Blijf bij mij
Single van:
Volumia!
Van het album:
Wakker
B-kant(en) De ideale vrouw
Uitgebracht 1999
Genre Nederpop
Duur 4:18
Label Ariola Records
Schrijver(s) Dinand Woesthoff, Xander de Buisonjé, Han Kooreneef
Producent(en) Haro Slok, Henkjan Smits
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Volumia!
1998
Hou me vast
  1999
Blijf bij mij
  2000
Hoe lang heb ik te leven
Volgorde op Wakker
1
Er is altijd een weg
  2
Blijf bij mij
  3
Omdat ik zoveel van je hou
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Blijf bij mij is een single van de Nederlandse band Volumia! uit 1999. Het stond in hetzelfde jaar als tweede track op het album Wakker.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Blijf bij mij is geschreven door Dinand Woesthoff, Xander de Buisonjé en Han Kooreneef en geproduceerd door Haro Slok en Henkjan Smits. Het lied was een soort weddenschap tussen Smits en Woesthoff van Kane, of hij wel een nummer voor Volumia kon schrijven. Hij rekende niet meer op een resultaat maar Woesthoff kwam toch met een demo aanzetten. Smits vond vooral de tekstloze koortjes aardig. Het nummer werd na bewerking opgenomen, achteraf was Woesthoff verbaasd; hij was er vanuit gegaan dat die koortjes wel vervangen zouden worden door koperblazers.[4] Het is een nederpopnummer waarin de liedverteller zijn geliefde vraagt voor altijd bij hem te blijven. Het is een up-tempo lied, wat in contrast staat met eerdere hits van de popgroep. B-kant van de single is De ideale vrouw.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

Het lied behaalde in Nederland de twee grootste hitlijsten. In de Top 40 reikte het tot de veertiende plaats in de acht weken dat het in deze lijst stond. De piekpositie in de Mega Top 100 was de achttiende plek. Het was veertien weken in de lijst te vinden. De Vlaamse Ultratop 50 werd niet gehaald, maar het bleef steken op de tiende plek van de Vlaamse Ultratop 100.