Blijf nog even hier (Tabitha)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Blijf nog even hier
Single van:
Tabitha met Paskal Jakobsen
Van het album:
Hallo met mij
Uitgebracht 2020
Genre Nederpop
Duur 3:29
Label NEOF Music Group
Schrijver(s) Paskal Jakobsen, Glen Faria, Carlos Vrolijk, Tabitha Foen-A-Foe
Producent(en) Project Money
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Singletijdbalk van Tabitha
2020
Best Part Of Me
  2020
Blijf nog even hier
  2021
Voor nu
Singletijdbalk van Paskal Jakobsen
2015
Ik zoek alleen mezelf
  2020
Blijf nog even hier
 
Volgorde op Hallo met mij
12
Terug naar toen
  13
Blijf nog even hier
  14
Het licht gaat uit
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Blijf nog even hier is een single van de Nederlandse zangeres Tabitha in samenwerking met de Nederlandse zanger Paskal Jakobsen uit 2020. Het stond in hetzelfde jaar als dertiende track op het album Hallo met mij van Tabitha.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Blijf nog even hier is geschreven door Paskal Jakobsen, Glen Faria, Carlos Vrolijk en Tabitha Foen-A-Foe en geproduceerd door Project Money. Het nederpoplied is de eerste samenwerking van de twee artiesten. De samenwerking is tot stand gekomen nadat ze samen in Ahoy hadden opgetreden.[3] Ze zijn hierna samen gaan praten over hun leven om vervolgens samen met Glen Faria een nummer te gaan schrijven. Over de samenwerking vertelde Tabitha dat het voor haar een langgewenste droom was om met Jakobsen te werken, aangezien zij zijn stem de mooiste van Nederland vindt.[4] Jakobsen zei over de samenwerking dat zodra zij samen gingen zingen dat zij merkten dat hun stemmen een match waren. Hij zei verder dat ze beseften dat ze een goed nummer aan het maken waren, toen ze met de zin ‘toen ik stopte met zoeken heb ik het gevonden’ kwamen. De single heeft in Nederland de gouden status.[5]

Tijdens The Passion 2023, die werd gehouden in Harlingen, zongen Sinan Eroglu (Jezus), Ferdi Stoofmeel (Petrus) en Bertie Wieringa (Maria-Magladena) samen dit nummer.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

Het lied had bescheiden successen in Nederland. Het kwam tot de 51e plaats van de Single Top 100 en was zeventien weken in deze lijst te vinden. De Top 40 werd niet gehaald, maar het kwam tot de eerste plaats van de Tipparade.