Bo Hanna

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bo Hanna
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 25 november 1994
Geboorteplaats Stockholm
Land Vlag van Zweden Zweden
Vlag van Egypte Egypte
Vlag van Nederland Nederland
Beroep journalist, presentator en programmamaker
Website
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Bo Hanna, geboren als Boulos (Paulus) Danial Michaël Hanna (Arabisch: بولس دانيال ميخائيل حنا) (Stockholm, 25 november 1994) is een Nederlands- en Engelstalige journalist, documentairemaker, presentator en feminist.[1] Hanna heeft een koptisch-Egyptische[2] achtergrond.

Levensloop en werk[bewerken]

Hanna studeerde Franse letterkunde en Midden-Oostenstudies aan de Universiteit van Amsterdam.[3] In zijn werk staan sociale en maatschappelijke kwesties [4] zoals LGBTQ+, mode, identiteit, emancipatie en vraagstukken betreffende jongeren centraal. Hij schreef voor onder andere VICE, i-D, de Volkskrant[5], Condé Nast (Vogue, Glamour), LINDA. en het Franse modeblad Numéro. Daarbij is Hanna columnist voor Winq.

Hanna presenteerde (internationaal) voor VICE, zoals de documentaire Extinction Update. In 2019 [6] ging hij aan de slag als presentator bij de lokale Amsterdamse televisiezender AT5 .

Hanna interviewde politica Sylvana Simons over haar omstreden politieke partij Artikel1, thans Bij1[7] en D66-fractievoorzitter Rob Jetten tijdens de klimaatstaking in Den Haag [8].

Door zijn werk werd de journalist geïnterviewd door het AT5-programma De Zwoele Stad[9] en meerdere malen door NPO Radio 1[10]. Hanna maakte deel uit van het M-panel [11] bij talkshow M, gepresenteerd door Margriet van der Linden. Daarnaast was hij te zien in het NPO 3 programma Me Jane You Tarzan, een KRO-NCRV-serie over hedendaags feminisme en het EO-programma Ik ben er geen, ik ken er geen.