Bob Van Der Veken

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bob Van Der Veken
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Robert Van Der Veken
Geboren 26 september 1928
Geboorteplaats Antwerpen
Overleden 18 februari 2019
Overlijdensplaats Kalmthout
Land België
Werk
Beroep acteur
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Robert "Bob" Van Der Veken (Antwerpen, 26 september 1928Kalmthout, 18 februari 2019) was een Vlaams acteur.

Loopbaan[bewerken | bron bewerken]

Zijn bekendste rol is die van directeur Paul Tienpondt in De Collega's. Hij speelde mee in de films De Witte van Sichem (Mon) en De kollega's maken de brug (Paul Tienpondt).

Hij speelde gastrollen in Wittekerke (onderzoeksrechter), 2 Straten verder, Liefde & geluk (meneer Vervoort), Spoed (Jozef Sirou), Het eiland (Julien), De Wet volgens Milo (rechter), Lili en Marleen (meneer Joost), Mega Mindy (baron), De Kotmadam (Hubert) en Matroesjka's 2 (Kamiel Van Os).

Verder speelde hij in de VTM-serie Wittekerke, waarin hij drie jaar de rol van 'de commandant' op zich nam, en in Grappa de rol van opa.

Hij speelde ook twee gastrollen in F.C. De Kampioenen, één in 1996 als Paul Thienpondt en één in 2002 als meester Firmin.

Hoewel velen hem kennen van televisie, was Van Der Veken meer met theater bezig. Op 23 december 2006 stond hij voor de laatste keer op de planken, in het stuk The Red Star Line van theater Zeemanshuis. Op zijn 78e en na zestig jaar theater nam hij afscheid van het podium.

Van Der Veken was sinds 1951 getrouwd met actrice Mariette Van Arkkels. Samen hebben ze twee kinderen. Hij overleed in 2019 op 90-jarige leeftijd.[1]

Externe link[bewerken | bron bewerken]