Bouncing Souls

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
The Bouncing Souls
The Bouncing Souls in 2005
The Bouncing Souls in 2005
Achtergrondinformatie
Jaren actief 1987-heden
Oorsprong New Brunswick, New Jersey, VS
Genre(s) Punkrock, Skatepunk
Label(s) Epitaph, Chunksaah Records
Leden
Zang Greg Attonito
Gitaar Pete Steinkopf
Bas Bryan Kienlen
Drums George Rebelo
Ex-leden
Drums Shal Khichi
Drums Michael McDermott
Website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Bouncing Souls is een punkrock band uit New Brunswick (New Jersey), gevormd in 1987.

Biografie[bewerken]

The Bouncing Souls is opgericht door leden van verschillende kleine schoolbandjes die samen punkrock gingen spelen. Hun eerste album, The Good, The Bad & The Argyle, werd uitgegeven op hun eigen label: Chunksaah Records. Hun tweede album kwam uit in 1996 en heette Maniacal Laughter. Dit album leidde tot een tour samen met de band Youth Brigade, waardoor ook de aandacht van platenlabel Epitaph Records werd getrokken.

In 1997 tekende de band bij Epitaph en ze gaven nog een aantal albums uit op dat label. Na het uitgeven van Hopeless Romantic in 1999 verliet drummer Shal Khichi de band vanwege persoonlijke problemen. Voor hem in de plaats kwam Michael McDermott, die al in verscheidene andere bands had gespeeld.

How I Spent My Summer Vacation was het eerste album met de nieuwe line-up. Het album werd een succes in de skate punk scene en het leidde de band tot een hoogtepunt. Ze gaven onder andere een compilatiealbum uit en een split album met Anti-Flag. Hun nummers werden gebruikt in verschillende films en in verschillende delen van het computerspel Tony Hawk's Pro Skater. Er werden nog vele albums uitgebracht en de band is nog steeds bezig met het maken van nieuw materiaal.

Op 26 september 2013 werd George Rebelo, de drummer van Hot Water Music, officieel de nieuwe drummer van The Bouncing Souls tijdens een geheim optreden in Asbury Lanes, New Jersey.

Discografie[bewerken]

Studioalbums[bewerken]