Rutgers-universiteit

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Rutgers-universiteit
Rutgers University
Old Queens
Motto Sol iustitiae et occidentem illustra
Locatie New Brunswick, Piscataway Township, Camden, Newark, Verenigde Staten
Opgericht 10 november 1766
Type Openbaar, onderzoeksuniversiteit
Rector Richard L. McCormick
Studenten 52471[1]
Personeel 6414[1]
Lid van Association of American Universities, Big East Conference
Website
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

De Rutgers-universiteit (Rutgers, The State University of New Jersey of Rutgers University) is de grootste openbare universiteit in de Amerikaanse staat New Jersey. De universiteit werd opgericht als het Queen's College in 1766, en behoort tot de acht oudste universiteiten van de Verenigde Staten. De universiteit heeft vestigingen in New Brunswick, Piscataway Township, Camden en Newark.

Rutgers was oorspronkelijk een particuliere universiteit verbonden met de Nederduits Gereformeerde Kerk, en liet alleen mannelijke studenten toe. Tegenwoordig is het een openbare universiteit en onderzoeksuniversiteit. De universiteit kreeg officieel de titel staatsuniversiteit van New Jersey door besluiten van de wetgevende vergadering van New Jersey 1945 en 1956.[2] De campus bij Newark maakte oorspronkelijk deel uit van de Universiteit van Newark, die in 1946 fuseerde met Rutgers. De campus bij Camden ontstond in 1950 als onderdeel van het College of South Jersey.

De universiteit biedt meer dan 100 masteropleidingen en zo'n 80 doctoraatsopleidingen en professionele opleidingen. De universiteit telt 175 academische departementen en 29 scholen en colleges.[3]

Bekende hoogleraren[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Rutgers University van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.