Buick Open

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Twee winnaars: links Billy Caspar (1958) en rechts Brian Bateman (2007)

Het Buick Open was een golftoernooi van de Amerikaanse PGA Tour van 1958 tot 2009.

Van 1958 - 1969 en van 1978 - 2009 werd het toernooi gespeeld op de Warwick Hills Golf & Country Club in Grand Blanc, Michigan. In 1970 en 1971 werd het niet gespeeld en werd het vervangen door enkele Pro-Am toernooien. Daarna werd het toernooi opnieuw gespeeld, meestal op de Flint Golf Club in Flint, Michigan, maar tot 1976 telde het niet mee voor de PGA Tour.

Toen de sponsor zich terugtrok, werd het toernooi in 1972 gered door Larry Mancour, een Tour-speler die ook twintig jaar les gaf op Flint en de Grand Blanc Golf Club oprichtte. Hij nodigde spelers en fans uit en kreeg het voor elkaar dat het toernooi in 1977 weer op de agenda van de PGA Tour kwam. Het werd dat jaar nog in Flint gespeeld, daarna verhuisde het toernooi terug naar de Warwick Hills Golf & Country Club.

De laatste toernooien werden gewonnen door 'longhitters' zoals Tiger Woods en Vijay Singh. Toen het toernooi in 2009 zijn sponsor verloor en stopte, werd het vervangen door de Greenbrier Classic.

Winnaars[bewerken | brontekst bewerken]

Buick Open Invitational
Vern Parsell Buick Open
Lake Michigan Classic
Flint Elks Open
Buick Open
Buick-Goodwrench Open
Buick Open

* Toernooi telde niet mee voor de PGA Tour

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • Commentaar van John Daly: "This is a great tournament to play in, it's a beer drinkers tournament."