Bzikebi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Bzikebi
Bzikebi
Achtergrondinformatie
Jaren actief 2008 - heden
Bezetting
Huidige leden Mariam Kikuashvili, Mariam Tatulashvili en Giorgi Shiolashvili
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Bzikebi is een Georgische popgroep, bestaande uit twee meisjes en een jongen: Mariam Kikuashvili, Mariam Tatulashvili en Giorgi Shiolashvili[1].

Het trio kreeg grote bekendheid in 2008, toen zij namens Georgië deelnamen aan het Junior Eurovisiesongfestival 2008 in Limasol, Cyprus. De drie leden waren op dat moment allen 10 jaar oud en daarmee de jongste deelnemers. Ze vielen vooral op door verkleed als bijen hun opvallende zelfgeschreven liedje Bzzz ten gehore te brengen. Uiteindelijk kwamen ze ook als winnaar uit de bus, met 19 punten voorsprong op de nummer 2, Oekraïne. Het was de eerste overwinning voor Georgië op het Junior Eurovisiesongfestival.

In 2010 bracht Bzikebi de single Zabuzei uit. In datzelfde jaar was de groep aanwezig tijdens het Junior Eurovisiesongfestival 2010, om op te treden met de winnaars van de andere jaren.

In 2022 zong de groep hun winnende liejde Bzzz tijdens de de intervalact en de openingsceremonie van het Junior Eurovisiesongfestival. Tijdens de intervalact werd ieder winnend lied van de talentenjacht gezongen en waren er nog een paar andere winnaars aanwezig.