Candy (muziekgroep)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Candy
Candy
Achtergrondinformatie
Jaren actief 2011-2012
Oorsprong Vlag van Georgië Georgië
Genre(s) Pop, disco
Label(s) Bzikebistudio
Bezetting
Oud-leden Ira Kovalenko
Ana Khanchalian
Iru Khechanovi
Mariam Gvaladze
Gvantsa Sanablidze
(en) Discogs-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Candy was een muziekgroep uit Georgië, bestaande uit Iru Khechanovi, Mariam Gvaladze, Ana Khanchalian, Gvantsa Saneblidze en Ira Kovalenko. Ze won met het nummer Candy music namens Georgië het Junior Eurovisiesongfestival 2011 in Jerevan, Armenië.

Leden van de groep[bewerken | brontekst bewerken]

Ira Kovalenko[bewerken | brontekst bewerken]

Ira werd geboren op 29 maart 1997 in Tbilisi. In 2006 begon ze met professionele zanglessen. Ze nam deel aan verschillende wedstrijden, festivals en culturele evenementen in Georgië en in het buitenland.

Ana Khanchalian[bewerken | brontekst bewerken]

Ana werd geboren op 19 mei 1996 in Tbilisi. Ze studeerde Russisch en Armeens op school. Op zesjarige leeftijd startte ze zanglessen. In 2008 werd ze uitgenodigd om in Armenië deel te nemen aan een internationaal muziekconcours. In 2010 won ze een gelijkaardig concours in Macedonië. In 2010 werd ze finalist in een Georgische talentenjacht voor kinderen.

Iru Khechanovi[bewerken | brontekst bewerken]

Irina werd geboren op 3 december 2000 in Tbilisi. Op zesjarige leeftijd startte ze aan de kunstacademie. In april 2009 won ze de Muziekolympiade in de Georgische hoofdstad. In 2023 won ze de Georgische versie van The Voice en mocht ze haar vaderland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2023 in het Britse Liverpool.

Mariam Gvaladze[bewerken | brontekst bewerken]

Mariam werd geboren op 9 februari 1997 in Roestavi. In 2003 startte ze aan de kunstacademie. In 2009 bracht ze haar eerste single uit.

Gvantsa Sanablidze[bewerken | brontekst bewerken]

Gvantsa werd geboren op 26 oktober 1997 in Koetaisi. Ze startte in 2002 met muzieklessen. Ze spreekt Engels, Russisch en Frans.