CSI: Cyber (seizoen 2)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
CSI: Cyber (seizoen 2)
Televisieprogramma CSI: Cyber
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten
Zender(s) Vlag van NederlandRTL 4
Start 4 oktober 2015
Einde 12 mei 2016
Aantal afleveringen 18
Seizoenchronologie
← Vorige
Volgende →
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Dit artikel vat het tweede seizoen van CSI: Cyber samen. Dit liep van 4 oktober 2015 tot en met 12 mei 2016 en bevat achttien afleveringen. CBS zette de serie na 31 afleveringen verdeeld over twee seizoenen stop en maakte daarmee een einde aan de CSI-franchise die in 2000 begon met CSI: Crime Scene Investigation.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Hoofdrollen[bewerken | brontekst bewerken]

Terugkerende rollen[bewerken | brontekst bewerken]

Afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.
Nr. Aflevering Titel Regisseur Schrijver(s) Selectie gastrollen Uitzenddatum Vlag van Verenigde Staten
14 1
Why-Fi
Alec Smight Pam Veasey McKenna Roberts - Rae
Molly Burnett - Nina
Greg Cromer - John Fable
Tiffany Adams - advocate
Ione Butler - Ellen Peters
4 oktober 2015
Wanneer iemand bij een overval vermoordt wordt gaat het team van dr. Ryan op onderzoek uit. Terwijl het team kennis maakt met de nieuwe directeur D.B. Russell, ontdekken zij dat de dader ook verantwoordelijk is voor het hacken van het computersysteem van Homeland security.
15 2
Heart Me
Matt Earl Beesley Kate Sargeant Curtis Lyndon Smith - Tracy Jacobs
Christopher Cousins - Mason Lynne
Grant Harvey - Holden Katnik
Marco Sanchez - rechercheur Gonzalez
11 oktober 2015
Wanneer een vriend van Ramirez wordt beschuldigd van moord op een man, die zij ontmoet heeft door een datingsite, gaan zij en dr. Ryan op onderzoek uit.
16 3
Brown Eyes, Blue Eyes
Alec Smight Devon Gregory Brad Beyer - Causley
Vincent Duvall - Stan Peters
Cyrus Farmer - chief Richards
Drew Nelson - Robert Gaines
Mel Fair - verslaggever
18 oktober 2015
Het team van dr. Ryan gaat op jacht naar de persoon die een bodycam heeft gehackt van een politieagent, en de opruiende beelden online heeft gezet.
17 4
Red Crone
Brad Tanenbaum Denise Hahn Gregg Henry - Calvin Mundo
Jenny Cooper - Karen Sullivan
Fred Koehler - Oliver
Nishi Munshi - Rosalyn Pierce
25 oktober 2015
Het team van dr. Ryan onderzoekt een kindermisbruik zaak die geïnspireerd wordt door een mythe van een misbruiker die werkt met een mobiele app.
18 5
Hack E.R
Eriq La Salle Michael Brandon Guercio Alisha Boe - Grace Clarke
Marcus Giamatti - Artie Sneed
Andrew Lukich - Mike Mullen
Lauren Stamile - dr. Colleen Marks
Jessica Tuck - dr. Giana Luca
1 november 2015
Wanneer een ziekenhuis wordt gehackt, wat de levens van patiënten in gevaar brengt, gaan dr. Ryan en Russell op onderzoek uit. De hacker stelt de eis dat hij ieder uur een patiënt laat overlijden, zolang zijn eisen niet ingewilligd wordt. Mundo wordt nog steeds verplicht tot het uitvoeren van bureauwerk, en moet tot zijn teleurstelling op het hoofdkantoor blijven. Ondertussen worstelt Russel nog steeds met het overlijden van zijn vriendin Julie Finlay, en zijn redenen voor het verlaten van Las Vegas. Dr. Ryan krijgt herinneringen van haar overleden dochter als een vriend uit het verleden opduikt.
19 6
Gone in 6 Seconds
Allan Arkush Matt Whitney Marcus Giamatti - Artie Sneed
Jessica Szohr - Carmen Lopez
Clint Carmichael - Joe Harper
Alexis DeLaRosa - Miguel
8 november 2015
Wanneer er een dodelijk ongeluk gebeurd met een op afstand bestuurde auto gaan dr. Ryan en Russell op onderzoek uit. Zij moeten nu een hacker opsporen die auto’s op afstand laat verongelukken. Dr. Ryan ontdekt dan dat zij in Los Angeles moet zijn om de dader te vinden en stuurt haar team daarnaartoe. Ondertussen is Russell verbaasd als hij merkt dat uit zijn pennen alle veren ontbreken, later ontdekt hij dat Krumitz deze heeft gebruikt voor het bouwen van een robot. Dr. Ryan krijgt te horen dat zij gepromoveerd wordt tot adjunct-directrice van de afdeling, zij krijgt toestemming om in het veld te blijven werken.
20 7
Corrupted Memory
Jerry Levine Andrew Karlsruher Matt Lanter - Tristan Jenkins
Kathleen Early - Georgia Stevens
Bruce Nozick - Gil Stevens
Arjay Smith - Jordan Nelson
V.J. Foster - Charlie Roth
15 november 2015
Wanneer een vrouw wordt vermoord terwijl zij een skypegesprek heeft met haar ouders gaan dr. Ryan en Russell op onderzoek uit. Het onderzoek neemt een vreemde wanneer het team seksspeeltjes tegenkomen die geïnfecteerd zijn met malware. Dr. Ryan wordt belast met het ondervragen en analyseren van een getuige, tevens buurman van het slachtoffer, die lijdt aan agorafobie en PTSD. Ondertussen krijgt Nelson bezoek van zijn broer die hem om hulp vraagt.
21 8
Python
Janice Cooke Craig O'Neill Veronica Cartwright - Renetta Wilkerson
Evan Jones - Python / Dante Wilkerson
Diogo Morgado - Miguel Vega
Julien Ari - Bernie Renard
Andrew Miller - Rupert Flemming
22 november 2015
Wanneer een Interpolagent wordt vermoord gaan dr. Ryan en Russell op onderzoek uit. Zij verdenken een persoon met de naam Python, de meest gezochte cybercrimineel van de FBI, van de moord. Tijdens het onderzoek wordt dr. Ryan herenigd met een onderzoeker uit haar verleden, en ontdekt al snel dat haar leven in gevaar loopt. Ondertussen lukt het Russell verwijderde serienummers van wapens die door Python zijn gebruikt terug te halen. Dankzij dit, het analyseren van zijn geestelijke toestand en het lokaliseren van zijn elektronische vingerafdrukken, lukt het team om de identiteit van Python te achterhalen. Ondanks deze ontdekking lukt het Python om in te breken in het computersysteem van hun hoofdkwartier, en hun veiligheid in gevaar te brengen.
22 9
iWitness
Paul Holahan Carly Soteras Alex Ashbaugh - Louis James
Alisha Boe - Grace Clarke
Christopher Cousins - Mason Lynne
Rob Estes - Julian Perkins
Mary Mouser - Shelby Lockhart
13 december 2015
Dr. Ryan en het team onderzoeken een moord van een hacker die een connectie had met een opbiechtwebsite, dit terwijl Russell afwezig is voor een getuigenis in Las Vegas. Het slachtoffer werd ingehuurd om een commentaar te verwijderen van een slachtoffer op deze website. Terwijl het team het geheime leven van het slachtoffer ontrafelen, ontdekken zij dat de moord in verbinding staat met een verkrachting op een campus.
23 10
Shades of Grey
Louis Milito Brandon Guercio
Kate Sargeant Curtis
Molly Burnett - Nina Moore
Yani Gellman - Jackson Richmond
Derek Mio - AJ Kim
Carlson Young - Mia Wilcox
Michael Cline - Ashton Wagner
20 december 2015
Wanneer een onschuldige man wordt vermoord nadat een geldautomaat geld de straat opspuugt, ontdekt het team dat een hacker voor Robin Hood speelt door het banksysteem te hacken. Nu moeten zij ontdekken wie deze hacker is en wat zijn motieven zijn. Ondertussen wacht Ramirez op haar gedwongen vertrek door de FBI, dr. Ryan probeert dit tegen te houden en maakt dan een beslissing wat ervoor zorgt dat zij het vertrouwen krijgt in Russell.
24 11
404: Flight Not Found
Skipp Sudduth Thomas Hoppe Emmitt Smith - zichzelf
Dameon Clarke - Edward Daniels
Ramon De Ocampo - Stewart Collingsworth
Marcus Giamatti - Artie Sneed
Brian Howe - Richard Reynolds
10 januari 2016
Wanneer een vlucht van een vliegtuig vijftigkeer digitaal gekopieerd wordt bij de luchtverkeersleiding gaat dr. Ryan en haar team op onderzoek uit. Zij moeten nu ontdekken wie achter de hack van het vliegtuig zit en waarom. Tijdens het onderzoek hebben dr. Ryan en Silver alle moeite om de pers op afstand te houden. Ondertussen ontmoeten Krumitz en Nelson Emmitt Smith, een beroemde ex-American footballspeler, op straat.
25 12
Going Viral
Maja Vrvilo Pam Veasey Kelly Preston - Greer Latimore
David Burke - Clayton Carver
Chris Mulkey - burgemeester Cavanaugh
Nikiva Dionne - Connie Abbott
Deborah Geffner - Mary Ingram
31 januari 2016
Een computervirus infecteert mobiele telefoons wat ervoor zorgt dat de telefoontjes naar het alarmnummer in New York verkeerd gaan. Dr. Ryan en haar team moeten nu onderzoeken wie hier achter zit en waarom. Ondertussen ontmoet Russell een vrouw die hem een sms stuurde wat niet voor hem bestemd was.
26 13
The Walking Dead
Frederick E.O. Toye Andrew Karlsruher
Scotty McKnight
Craig O'Neill
Kyle Schmid - Reaper
Kelly Osbourne - Stella Kaine
Krizia Bajos - Shaw
Jeff Bowser - douane agent
Adam Lieberman - Alton Shepard
14 februari 2016
Wanneer er cyberdoodsbedreigingen komen, inclusief op de ex-man Andrew van dr. Ryan, gaan zij en het team op onderzoek uit. Ondertussen neemt dr. Ryan Russell in vertrouwen over haar relatie met Andrew. Krumitz komt oog in oog te staan met een oude vijand van hem.
27 14
Fit-and-Run
Jeff Thomas Andrew Karlsruher
Scotty McKnight
Alan Dale - Richard Margolin
David Clayton Rogers - Dylan Resnick
Riley Smith - Keith Walker
Adi Ben-Ami - Sarah Walker
Tiffany Daniels - Karen Carter
21 februari 2016
Wanneer een jogger wordt vermoord gaan dr. Ryan en het team op onderzoek uit. Zij gebruiken de fitnesstracker van het slachtoffer om haar laatste stappen te achterhalen om zo de dader te vinden. Tijdens het onderzoek ontdekken zij een illegale orgaanoogst-operatie dat op amateuristische basis werkt. Ondertussen ontdekt dr. Ryan een ontluikende relatie tussen Russell en de vrouw die hij pas ontmoet heeft, zij haalt dan met deze ontdekking een grap uit met Russell.
28 15
Python's Revenge
Vikki Williams Devon Greggory Alisha Boe - Grace Clarke
Evan Jones - Python
Diogo Morgado - Miguel Vega
Danielle Hoetmer - Renee Clarke
Andrew Miller - Rupert Flemming
2 maart 2016
Dr. Ryan en Russell worden gevraagd voor assistentie naar de jacht op Python, de meest gezochte cybercrimineel. Dit na de vondst van een afgesneden hoofd in het appartement van de directeur van het team. Python verschijnt dan ten tonele en ontvoert Grace, de surrogaatdochter van dr. Ryan. Om het leven van Grace te redden moet het team nu een serie complexe digitale puzzels oplossen. Ondertussen helpt Russell dr. Ryan te verhuizen, en dr. Ryan herstelt het contact met haar voormalige kinderjufrouw voordat zij voor de laatste keer opneemt tegen Python.
29 16
5 Deadly Sins
Rob Bailey Matt Whitney Jamie-Lynn Sigler - Sasha Boyd
Cassidy Barnes - Toby Allen
Julia Parker - rouwende moeder
Greg Winter - pastoor Harrison
Hannah Barefoot - Marla Harrison
6 maart 2016
Dr. Ryan en Russell sporen een uit de gratie geraakte voormalige werknemer op van een sociale mediasite die posters vernietigd van de site 5 Deadly Sins (5 dodelijke zonden), namelijk: Haatspreken, Porno, Geweld, Drugs en Trollen. De laatste poster (van Geweld) dat vernietigd werd is in werkelijkheid de werknemer zelf en zij pleegt hierom zelfmoord.
30 17
Flash Squad
Howard Deutch Scotty McKnight Kelly Preston - Greer Latimore
Shani Atias - Sophia
Spencer Locke - Madison Brooks
Gabriel Tigerman - Blake Jennings
Allison Brown - Riley Van Lowe
9 maart 2016
Wanneer er gebruikers van een verkeersapp naar een afgelegen locatie worden gelokt om daar overvallen te worden door een gemaskerde vrouw, gaat het team op onderzoek uit. Ondertussen wordt Russell herenigd met Greer Latimore in Los Angeles.
31 18
Legacy
Eriq LaSalle Pam Boo Arnold - Wallis Gardner
Stefanie Sherk - Jessica Turing
David Alexander - woordvoerder Department of Defense
13 maart 2016
Wanneer het grootste hoeveelheid data in de geschiedenis van miljoenen werknemers worden gestolen van federale werknemers, gaat het team op zoek naar de verantwoordelijke hacker. In de finale wordt DB Russel neergeschoten, hij raakt gewond maar overleeft de aanslag en besluit ontslag te nemen bij CSI Cyber om met zijn geliefde Greer Latimore in Parijs van zijn laatste dagen te genieten tot zijn pensioen.

Dit is de laatste aflevering van zowel CSI Cyber en de CSI-franchise in zijn geheel.