Camel (sigarettenmerk)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Camel-reclame (1943)

Camel is een merk sigaretten. Het is opgericht in de Verenigde Staten door het bedrijf R.J. Reynolds Tobacco en is tegenwoordig[wanneer?] een merk van het bedrijf Japan Tobacco.

Camel staat bekend om het feit dat het als een van de weinige sigarettenmerken een mengsel van zowel Turkse als Amerikaanse tabakken bevat. Net als vele andere sigarettenfabrikanten begon Camel eerst met het maken van sigaretten zonder filter. Tegenwoordig[wanneer?] heeft Camel meer dan 20 varianten uitgebracht (lights, 100s etc.). Opvallend is hoe Camel op de eerdere pakjes schreef dat het bedrijf een tabakmengsel gebruikte, waarbij er in Griekenland op het pakje stond American & domestic blend in plaats van Turkish & American blend. Tegenwoordig[wanneer?] is het niet meer zichtbaar op het pakje. Dit komt waarschijnlijk door het feit dat de gedachte over roken veranderd is.

Kameel of dromedaris?[bewerken]

Verwarring over de naam van het dier op het plaatje kan ontstaan doordat in het Nederlands, anders dan in het Engels, in het spraakgebruik een strikt onderscheid wordt gemaakt tussen de eenbultige en de tweebultige soort. In het Nederlands heeft een dromedaris één bult en een kameel[1] twee bulten. In de Engelse taal kunnen beide een camel[2][3] worden genoemd.