Carl Pettersson

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
2007

Carl Pettersson (Göteborg, 29 augustus 1977) is een golfprofessional uit Zweden maar daarnaast kreeg hij begin januari 2012 de Amerikaanse nationaliteit. Hij speelt op de Amerikaanse PGA Tour en woont in Greensboro, North Carolina.

Pettersons vader werkte bij Volvo en werd voor vier jaar naar Engeland gestuurd toen Carl tien jaar was. Daarna verhuisde het gezin naar de Verenigde Staten. Zijn laatste schooljaren en zijn universiteitsjaren verbracht hij in Greensboro.

Amateur[bewerken]

Gewonnen[bewerken]

Professional[bewerken]

Na het winnen van het Europees Amateur werd Pettersson professional. In 2001 en 2002 speelde hij op de Europese Tour. Hij was succesvol, behaalde meerdere top-10 plaatsen en won het Portugees Open. Daarna ging hij naar de Verenigde Staten waar hij eind 2002 via de Tourschool zijn spelerskaart haalde en in 2005 zijn eerste overwinning boekte. Hij werd de derde Zweedse winnaar op de PGA Tour na Jesper Parnevik en Gabriel Hjertstedt.

In 2009 probeerde hij zijn leven te beteren. Hij viel ongeveer 15 kilo af, maar zijn golfprestaties leden daaronder. Zowel zijn gewicht als zijn golfprestaties zijn weer op het oude peil.

Pettersson kan zich voorlopig niet voor de Ryder Cup kwalificeren. Als Europeaan moet je lid zijn van de Europese Tour, en om in het Amerikaanse team te spelen moet je voor je 18de verjaardag al in de Verenigde Staten wonen. Hij is niet van plan naar de Europese Tour terug te komen. In januari 2012 kreeg hij de Amerikaanse nationaliteit.

Gewonnen[bewerken]

Europese Tour
Amerikaanse Tour

Externe links[bewerken]