Caroline Bastiaens

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Caroline Bastiaens
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Caroline Bastiaens
Geboren Hasselt, 13 september 1976
Kieskring Flag of Antwerp.svg Antwerpen
Regio Vlag Vlaanderen Vlaanderen
Land Vlag van België België
Functie Politica
Partij CD&V
Functies
2013 - heden Gemeenteraadslid Antwerpen
2012 - 2017 Vlaams Parlementslid[1]
2016 - 2018 Schepen Antwerpen
Website
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Caroline Bastiaens (Hasselt, 13 september 1976) is een Belgisch politica voor CD&V.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Caroline Bastiaens studeerde politieke en sociale wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Brussel en de Universiteit Antwerpen, waar ze een licentiaatsdiploma behaalde in 1998. Vervolgens was ze van 1998 tot 2000 politiek medewerker bij de CVP, de voorloper van CD&V. Daarna was ze van 2000 tot 2004 adviseur van de vicedirecteur Personeelszaken en Interne Organisatie bij de stad Antwerpen. Hierop aansluitend werkte ze van 2004 tot 2006 voor Europarlementslid Ivo Belet en daarna van 2006 tot 2012 als kabinetschef van Antwerps schepen Marc Van Peel.[2]

Begin december 2012 kwam ze voor de kieskring Antwerpen in het Vlaams Parlement terecht als opvolger van Ludwig Caluwé, die de overstap maakte naar de bestendige deputatie van de provincie Antwerpen[3]. Ze zetelde er tot het einde van de legislatuur in mei 2014 in de commissies voor Wonen, Welzijn en Mobiliteit. Na de Vlaamse verkiezingen van 25 mei 2014 bleef ze Vlaams volksvertegenwoordiger tot begin juli 2017. Ze zetelde onder andere als vast lid in de Deontologische Commissie en de commissie voor Cultuur en als plaatsvervanger in de commissies voor Mobiliteit en Onderwijs.

Daarnaast is ze sinds 2012 gemeenteraadslid in Antwerpen, waar ze tevens fractieleider was.[4] In november 2016 volgde ze partijgenoot Philip Heylen op als schepen van Cultuur, Economie, Stads- en buurtonderhoud, Patrimonium en Erediensten. Omdat CD&V de combinatie van dit ambt met een zetel in een parlement in principe niet toestond, stapte ze begin juli 2017 uit het Vlaams Parlement.[5] Bastiaens bleef schepen van Antwerpen tot in 2018, toen CD&V in de oppositie belandde.

In juli 2019 werd ze benoemd tot algemeen directeur van vzw De Markgrave, een centrum voor blinden en slechtzienden in Antwerpen.[6] Tevens is ze voorzitster van maatwerkbedrijf WerMinVal sinds 2017 en ondervoorzitster van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen sinds 2019. Verder bekleedt of bekleedde ze bestuursmandaten bij het Autonoom Gemeentebedrijf Vespa, het Antwerp Symphony Orchestra, Antwerp Kunstenstad, het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen, het Vredescentrum van de Provincie en Stad Antwerpen, Prospekta, GZA Ziekenhuizen, de Karel de Grote Hogeschool, Fameus, Kunsthuis, het BlueHealth Innovation Center, De Museumstichting, de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen, Blue Gate Antwerp en BlueChem.

Ze woont in Hoboken[7] en is gehuwd met Kristof Waterschoot.[8]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]