Christa van Pruisen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Christa Frederieke Alexandrine Victoria van Pruisen (Kasteel Klein-Obisch, 31 oktober 1936), is een prinses uit het Duitse vorstenhuis Hohenzollern. Vanaf haar geboorte draagt ze de titel Prinzessin von Preußen (Prinses van Pruisen). Christa van Pruisen is een achterkleindochter van de laatste Duitse Keizer Wilhelm II. Haar ouders zijn prins Wilhelm van Pruisen en Dorothea van Salviati.

Op 24 maart 1960 huwde ze met Peter Liebes (voluit: Peter Paul Eduard Maria Clemens Maximilian Franz van Assis-Liebes), die voortkwam uit het morganatische huwelijk tussen Martin Liebes en Gravin Clementine van Montegelas. Peter Liebes stierf op 5 mei 1967 in Wallscheid, Duitsland. Bij zijn overlijden hadden ze geen kinderen. Na haar huwelijk met Peter Liebes is Christa van Pruisen niet weer hertrouwd, en ze is altijd kinderloos gebleven.

In 2006 verscheen Christa samen met onder anderen haar oudere zuster Felicitas in een documentaire over haar familie, getiteld Kaiser, König, Bürger (Keizer, Koning, Burgers), waarin ze samen een ronde liepen door haar grootouders' landhuis, Slot Cecilienhof in Potsdam.