City Pirates

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
08-11-2018

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: Artikel gaat vooral over de voetbalclub en nauwelijks over het sociale project. Uit artikel blijkt niet eens wat voor project het is (alleen het doel). Relevantie als zelfstandig artikel lijkt ook minimaal, noemen in artikel over de club is genoeg.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

City Pirates is een sociaal project uit Antwerpen dat voortkomt uit en gelinkt is aan de gelijknamige voetbalclub SC City Pirates Antwerpen.

City Pirates is een sociaal voetbalproject gelokaliseerd in de Antwerpse wijken Merksem, Luchtbal, Linkeroever en Deurne. Het project is voortgekomen uit SC City Pirates Antwerpen, een Belgische voetbalclub met als stamnummer 544. Via voetbal hoopt City Pirates Antwerpse kinderen en jongeren uit lagere sociale klassen kansen te geven. Daarnaast wordt de kinderen competenties aangeleerd met aandacht voor gelijkwaardigheid, respect en engagement, alles met oog op een stabiele en evenwichtige toekomst.


Geschiedenis[bewerken]

De voetbalclub SC City Pirates Antwerpen kent een lange sportieve geschiedenis. Vanaf het moment van de naamswijziging van K. Merksem SC. naar SC City Pirates in 2015 komt de nadruk steeds meer te liggen op de sociale werking van de voetbalclub. Sportieve resultaten lijken steeds meer ondergeschikt te zijn aan het sociale project dat Antwerpse kinderen en jongeren uit lagere sociale klassen kansen geeft, en competenties aanleert met aandacht voor gelijkwaardigheid, respect en engagement.

In 2016 is Radja Nainggolan officieel peter geworden van de City Pirates. Het sociale project heeft ondertussen regelmatig prijzen ontvangen, met als uitschieter de zilveren award in de categorie ‘best grassroots club’, uitgereikt door de UEFA in september 2018.

Anno 2018 is City Pirates uitgegroeid tot een club met meer dan 1100 jeugdspelers met meer dan 80 verschillende nationaliteiten. Vier diversiteitsmedewerkers zetten zich voltijds in voor de club. Zij voeren huisbezoeken uit, leggen contacten met de scholen en organiseren huiswerkbegeleiding.

Externe links[bewerken]

Officiële website City Pirates

Bronnen, noten en/of referenties[bewerken]

"UEFA bekroont sociale werking City Pirates", Het Laatste Nieuws, september 2018

"Een voetbalclub met maatschappelijke ideologie", Diversiteit en Gemeenschapsvorming

"Een voetbalclub met huiswerkbegeleiding", Jeugdwerk Werkt, november 2017

“De echte helden van vandaag: de City Pirates”, Reputations.be

“Veel meer dan een voetbalclub”, Radio 1, september 2018

“City Pirates krijgt UEFA Award voor bijdrage aan lokale gemeenschap”, Metro Time, september 2018

“Nu zijn we nog trotser dat we Piraten zijn”, Nieuwsblad

“Armoede weegt zwaarder dan cultureel verschil”, MO.be, mei 2017

“De passies van Pradolini”, Etion.be, november 2017