Comedy Central Records

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Comedy Central Records
Opgericht 2002
Oprichter Jack Vaughn Jr.
Moederonderneming Viacom
Status Actief
Distributielabel Alternative Distribution Alliance
Genre Komedie, stand-upcomedy
Situering
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Locatie New York
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Comedy Central Records is een Amerikaans onafhankelijk platenlabel afkomstig uit New York. Het label is handen van het mediaconglomeraat Viacom en richt zich met name op stand-upcomedy. De distributie wordt gedaan door Alternative Distribution Alliance, een dochteronderneming van Warner Music Group.

Het label heeft meer dan 200 albums uit laten geven van onder andere komieken als Aziz Ansari, Bo Burnham, Amy Schumer, Louis C.K., en Kevin Hart en heeft vier keer een Grammy Award voor Best Comedy Album gewonnen.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Comedy Central Records werd opgericht in 2002 door televisieproducent Jack Vaughn Jr. samen met het televisiekanaal Comedy Central. De eerste uitgave van het label was het album Crank Yankers dat op 9 juli 2002 werd uitgegeven. Crank Yankers is een compilatiealbum met daarop opnames van zogenaamde "crank calls".

Comedy Central Records werd voor het eerst genomineerd voor een Grammy Award in 2006 voor Luther Burbank Performing Arts Center Bluesvan Lewis Black. Het label won een jaar later voor het eerst een Grammy Award, voor het album The Carnegie Hall Performance - ook van Lewis Black. Comedy Central Records ontving rond deze tijd ook nominaties voor een Grammy Award voor Steven Wright, Stephen Colbert en George Lopez, en won Grammy Awards voor A Colbert Christmas: The Greatest Gift of All! van Stephen Colbert en Stark Raving Black van Lewis Black.

RIAA-certificaten[bewerken | brontekst bewerken]

Artiest Album Certificaat
Dane Cook Harmful if Swallowed Gold
Platinum
Retaliation Gold
Platinum
Multi-platinum
Rough Around the Edges Gold
Nick Swardson Party Gold
Platinum
Daniel Tosh True Stories I Made Up Gold
Happy Thoughts Gold
Bo Burnham Bo Burnham Gold
Demetri Martin These Are Jokes Gold
Jim Gaffigan Doing My Time Gold