Comenius College (Capelle aan den IJssel)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Christelijke scholengemeenschap Comenius College
LogoComenius.jpg
Algemeen
Locatie Capelle aan den IJsssel, Nieuwerkerk aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Rotterdam
Opgericht 1994
Type Scholengemeenschap
Denominatie Open-Christelijk
Bevoegd gezag CVO
Personen
Rector Dhr. J.P. Neven
Docenten 300
Leerlingen 3000
Overig
Afkorting CC
Motto In iedere leerling schuilt een belofte
Website Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Het Comenius College is een christelijke scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs in Capelle a/d IJssel en de omliggende gemeenten Krimpen a/d IJssel, Nieuwerkerk a/d IJssel en Rotterdam. Op de verschillende vestigingen worden de onderwijstypen vmbo, havo en vwo (atheneum, gymnasium en tweetalig) aangeboden. De school is ontstaan in 1994, na een fusie van verschillende scholen in bovengenoemde gemeenten. Er werken ruim 300 medewerkers en de school heeft ongeveer 3.000 leerlingen.

Er zijn zes verschillende vestigingen:

Capelle aan den IJssel:

  • Comenius Lijstersingel (mavo, pre-havo, havo, atheneum, TTO voor het vwo)
  • Comenius Vakcollege Techniek (vmbo basisberoepsgerichte leerweg, vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, volgens de leerweg van het [Vakcollege](vmbo/mbo))
  • Comenius Beroepsonderwijs (vmbo basisberoepsgerichte leerweg, vmbo kaderberoepsgerichte leerweg)

Nieuwerkerk aan den IJssel:

  • Comenius Nieuwerkerk (mavo, klas 1, 2 en 3: havo, pre-havo en vwo)

Krimpen aan den IJssel:

  • Comenius Krimpen (mavo, klas 1 en 2: havo en vwo)

Rotterdam:

  • Comenius Rotterdam (mavo, klas 1 en 2: havo)

De algemene directie wordt gevormd door de rector, de directeur onderwijs en de directeur bedrijfsvoering. De huidige rector is de heer J.P. Neven, directeur onderwijs is de heer C.W.M. Mackenbach, directeur bedrijfsvoering is de heer E. Dekker. De vestigingen Lijstersingel en Nieuwerkerk hebben mevrouw J.H. Verbeij als directeur, het Vakcollege Techniek en het Beroepsonderwijs mevrouw V.C.J. Pors, de vestiging in Krimpen heeft de heer J.M. Bakker als directeur en de vestiging in Rotterdam de heer M.D. Sorge. De vestigingsdirecteuren zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de school.


CVO[bewerken]

Het Comenius College maakt deel uit van het CVO (Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in Rotterdam)[1]. Het CVO omvat zeven scholengemeenschappen, alle met vestigingen in de omgeving van Rotterdam. In totaal heeft het CVO veertig verschillende locaties.

Identiteit[bewerken]

Het Comenius College is een christelijke scholengemeenschap. De christelijke identiteit komt met name tot uiting tijdens de dagopening, de kerstviering en de paasviering. Daarnaast krijgen alle leerlingen een uur in de week het vak godsdienst. Verder wordt er bij de aanmelding met de ouders gesproken over de christelijke identiteit van de school.

Bekende leerlingen[bewerken]

Een aantal bekende (ex-)leerlingen van het Comenius College:

Noten

Externe links