Connective

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Japiot (overleg | bijdragen) op 23 jan 2021 om 16:14. (link van dp naar juiste pagina, replaced: BarcelonaBarcelona met AWB)
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.

Dit artikel komt mogelijk voor verwijdering in aanmerking.
Het overleg hierover wordt gevoerd op deze discussiepagina. Iedereen is welkom daaraan bij te dragen. Zie voor meer informatie: Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst.
Voel je vrij het artikel te bewerken. Haal de pagina echter niet leeg en verwijder deze boodschap niet voordat de discussie gesloten is.

Connective
Logo
Motto of slagzin Shaping the digital future
Oprichting 2014
Sleutelfiguren Nicolas Metivier (CEO);

Michel Akkermans (Board member); Erik Dralans (Board member)

Hoofdkantoor Antwerpen
Producten Digitale handtekeningen; Digitale identificatie; Slimme documentgeneratie
Industrie Business Software
Website connective.eu
Portaal  Portaalicoon   Economie

Connective is een Belgisch softwarebedrijf en aanbieder van software voor digitale identificatie, digitale handtekeningen en slimme documentgeneratie.[1]

Geschiedenis

Connective werd opgericht in 2014 in Antwerpen, België, als startup. Na onder andere een investering van 4,5 miljoen euro door Pamica[2] is Connective uitgegroeid tot FinTech scale-up. Naast het hoofdkantoor in Antwerpen zijn er nu inmiddels Connective kantoren in Parijs, Amsterdam, New York[3], Barcelona, Kopenhagen en Toulouse.

Software

De software van Connective wordt in verschillende sectoren gebruikt, zoals financiële dienstverlening, verzekeringen, overheidsinstellingen[4] en vastgoed.[4]

De belangrijkste software van Connective is eSignatures. Hiermee is het mogelijk om documenten digitaal te ondertekenen met verschillende types van digitale handtekeningen, waaronder een gekwalificeerde elektronische handtekening met itsme.[5][6] Connective eSignatures heeft ook standaard integraties met verschillende CRM’s en applicaties waaronder Salesforce, Microsoft Power Automate[7], Silverfin, SAP, Remmicom, etc.

De gekwalificeerde digitale handtekening voldoet aan de verschillende verordeningen en wetten, waaronder de Europese eIDAS verordening. Dit werd officieel bevestigd door advocatenkantoor DLA Piper na een audit.[8]

Externe link