Copa América 2019

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Copa América 2019
Toernooi-informatie
Gastland Vlag van Brazilië Brazilië
Organisator CONMEBOL
Editie 46
Datum 14 juni 2019 – 7 juli 2019
Teams 12 (van 2 confederaties)
Navigatie
Vorige    
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

De Copa América 2019 is de 46ste editie van de Copa América, een Zuid-Amerikaans voetbaltoernooi dat wordt georganiseerd door de continentale voetbalconfederatie CONMEBOL. Het evenement zal plaats nemen in Brazilië. De winnaar van dit toernooi zal gekwalificeerd zijn voor de Confederations Cup 2021.

Gastland[bewerken]

Het toernooi zou oorspronkelijk georganiseerd worden in Chili en Brazilië werd eerst gekozen als gastland voor de Copa América 2015, maar nadat Brazilië ook het WK in 2014, de Confederations Cup 2013 en de Olympische Zomerspelen 2016 toegewezen kreeg wou het het toernooi niet meer organiseren. Uiteindelijk besloten Brazilië en Chili te verwisselen van jaar.

Stadions[bewerken]

O[ 14 juni 2018, maakte CBF Vicepresident Fernando Sarney in Moskou bekend dat het toernooi in 5 speelsteden gespeeld zal worden. Dit zijn Salvador, Rio de Janeiro, São Paulo, Belo Horizonte en Porto Alegre. Op dat moment is nog niet bekend in welke stadions dit zal zijn.[1]

Rio de Janeiro
No image available.svg
Capaciteit:
São Paulo
No image available.svg
Capaciteit:
Belo Horizonte Salvador Porto Alegre
Capaciteit: Capaciteit: Capaciteit:
No image available.svg No image available.svg No image available.svg

Deelnemende landen[bewerken]

Er werd besloten dat er 16 landen mogen deelnemen aan het toernooi, zoals de Copa América Centenario.[2] Dat betekent dat er naast de 'gebruikelijke teams', de landen die lid zijn van de COMNEBOL, er nog 6 landen worden uitgenodigd. Het is niet voor het eerst dat er landen van buiten Zuid-Amerika worden uitgenodigd om deel te nemen aan dit toernooi.[3] Vanaf 1993 gebeurt dat al vrijwel ieder toernooi. Uiteindelijk besloot de bond echter om alsnog maar 12 deelnemers deel te laten nemen aan het toernooi. Naast Qatar is Japan ook uitgenodigd voor deelname.

CONMEBOL (10)
Vlag van Uruguay Uruguay Vlag van Argentinië Argentinië Vlag van Bolivia Bolivia Vlag van Brazilië Brazilië
Vlag van Chili Chili Vlag van Colombia Colombia Vlag van Ecuador Ecuador Vlag van Paraguay Paraguay
Vlag van Peru Peru Vlag van Venezuela Venezuela
Uitgenodigde landen (2)
Vlag van Japan Japan Vlag van Qatar Qatar [4]