Copa América 2019

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Copa América 2019
Toernooi-informatie
Gastland Vlag van Brazilië Brazilië
Datum 14 juni 2019 – 7 juli 2019
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

De Copa América 2019 is de 46ste editie van de Copa América, een Zuid-Amerikaans voetbaltoernooi dat wordt georganiseerd door de continentale voetbalconfederatie CONMEBOL. Het evenement zal plaats nemen in Brazilië. De winnaar van dit toernooi zal gekwalificeerd zijn voor de Confederations Cup 2021.

Gastland[bewerken]

Het toernooi zou oorspronkelijk georganiseerd worden in Chili en Brazilië werd eerst gekozen als gastland voor de Copa América 2015, maar nadat Brazilië ook het WK in 2014, de Confederations Cup 2013 en de Olympische Zomerspelen 2016 toegewezen kreeg wou het het toernooi niet meer organiseren. Uiteindelijk besloten Brazilië en Chili te verwisselen van jaar.

Deelnemende landen[bewerken]

Er werd besloten dat er 16 landen mogen deelnemen aan het toernooi, zoals de Copa América Centenario.[1] Dat betekent dat er naast de 'gebruikelijke teams', de landen die lid zijn van de COMNEBOL, er nog 6 landen worden uitgenodigd. Het is niet voor het eerst dat er landen van buiten Zuid-Amerika worden uitgenodigd om deel te nemen aan dit toernooi.[2] Vanaf 1993 gebeurt dat al vrijwel ieder toernooi.

CONMEBOL (10)
Vlag van Uruguay Uruguay Vlag van Argentinië Argentinië Vlag van Bolivia Bolivia Vlag van Brazilië Brazilië
Vlag van Chili Chili Vlag van Colombia Colombia Vlag van Ecuador Ecuador Vlag van Paraguay Paraguay
Vlag van Peru Peru Vlag van Venezuela Venezuela
Uitgenodigde landen (6)
Vlag van Curaçao Curaçao [3] Vlag van Qatar Qatar [4] NNB NNB
NNB NNB