d'Oultremontcollege

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


d'Oultremontcollege
Het schoolgebouw
Het schoolgebouw
Algemeen
Locatie Drunen, Nederland
Type Voortgezet onderwijs
Onderwijsniveaus vmbo, havo, atheneum, gymnasium, technasium
Bevoegd gezag Ons Middelbaar Onderwijs
Personen
Directeur Ard van Aken
Overig
Afkorting D'oultre
Motto Samen behalen we het beste resultaat
Website http://www.doultremontcollege.nl/
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Het d'Oultremontcollege is een school voor voortgezet onderwijs in Drunen. Samen met het Dr. Mollercollege (Waalwijk), de Walewyc (Waalwijk) en het Van Haestrechtcollege (Kaatsheuvel) maakt het d'Oultremontcollege onderdeel uit van het onderwijsconglomeraat OMO Scholengroep de Langstraat.

De school verzorgt de opleidingen voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium. Het d'Oultremontcollege is de enige school voor voortgezet onderwijs in de gemeente Heusden. De leerlingen komen, naast de vele kernen uit de gemeente Heusden, ook uit de omliggende dorpen en de school vervult daardoor een regionale functie. Het Technasium is er voor havo en vwo leerlingen. Voor de mavo leerlingen wordt het vak 'onderzoek en ontwerpen' in leerjaar 1 en 2 aangeboden. Vanaf het derde trimester van klas 1 biedt de school alle mavo, havo en vwo leerlingen de mogelijkheid om Cambridge Engels te gaan volgen.

Vanaf het schooljaar 2017-2018 heeft de school geen aanbod meer voor leerlingen van de basisberoepsgerichte en kaderberoepsgerichte leerweg.

Externe link[bewerken]