D-reizen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
D-reizen
D-reizen
Een filiaal van D-reizen in Breda
Een filiaal van D-reizen in Breda
Oprichting 1966
Land Nederland
Hoofdkantoor Hoofddorp
Werknemers 1200 (eind 2014)
Sector Toerisme
Website www.d-reizen.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

D-reizen is een Nederlandse reisorganisatie met ruim 240 reisbureaus en een hoofdkantoor in Hoofddorp. D-reizen verkoopt vakantiereizen van touroperators in zijn reisbureaus en via de eigen website.

Geschiedenis[bewerken]

In 1965 werden in een supermarkt in de Kinkerstraat in Amsterdam van Dirk van den Broek voor het eerste reizen verkocht. In 1966 opende onder de naam "D-tours" het eerste reisbureau in de Bilderdijkstraat in Amsterdam.[1] In de jaren daarop werden er reisbureaus gevestigd in de omgeving van Eindhoven, Haarlem, Rotterdam en Utrecht. Zo ontstond de touroperator D-tours, met vlieg-, bus- en bootreizen. Via ANVR-agenten en in eigen reisbureaus werden de vakanties aangeboden. In 1982 besloot D-tours de touroperatoractiviteiten af te stoten om zich te concentreren op de uitbreiding van de reisbureauketen. In 1983 werd definitief gekozen voor het reisbureau: de D-reizen Vakantiewinkels.

Het aantal reisbureaus nam in de loop der jaren steeds verder toe. Na de overname van 80 Globe-reisbureaus in 2013 had D-reizen 270 Vakantiewinkels.

D-reizen is onderdeel van de D-rt Groep.

Eind 2014 had D-reizen ongeveer 1200 medewerkers, verspreid over 240 reisbureaus, een Klant Contact Center in Breda en het hoofdkantoor van de D-rt Groep in Hoofddorp.

D-rt Groep B.V.[bewerken]

Sinds 8 mei 2014 is D-reizen met VakantieXperts verenigd in de D-rt Groep B.V. Gezamenlijk heeft de D-rt Groep meer dan 450 reisbureaus. D-rt Groep is onderdeel van RT/Raiffeisen Touristik Group GmbH, een Duitse reisonderneming, die behalve in Nederland ook actief is in Duitsland, Oostenrijk en Luxemburg met in totaal circa 7.500 reisbureaus.

Externe link[bewerken]

Noten[bewerken]

  1. Historie, Dirk