DIRECTV

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
DIRECTV Holdings LLC
Logo
Aantal abonnees naar jaar
Onderdeel van DIRECTV Group
Onderdeel sinds 1994
Aandeelhouder DIRECTV Group (100%)
Oprichting 1994
Hoofdkantoor El Segundo, Californië
Producten Digitale satelliettelevisie
Omzet Gestegen $ 3,15 miljard (2005)
Website DIRECTV
Portaal  Portaalicoon   Economie

DIRECTV is een satelliettelevisiedienstenbedrijf, dat digitale satelliettelevisie en -radio uitzendt in de Verenigde Staten en via DIRECTV Latin America ook in Latijns-Amerika. DIRECTV is de primaire dienstverlening van AT&T en een onderdeel van AT&T.

In de elf jaar van het bestaan van DIRECTV groeide het aantal abonnees van 320.000 in 1994 naar meer dan 15 miljoen op 30 november 2005, een toename van 4588% (op jaarbasis is dat een gemiddelde groei van 53% per jaar). In 2015 werd het bedrijf over genomen door AT&T waar het voorheen van Fox Entertainment Group (FEG).

Bedrijfsinformatie[bewerken | brontekst bewerken]

DIRECTV gebruikte in zijn beginjaren voornamelijk alleen vaste 18-inch satellietschotels, maar nieuwe 18×24-inch elliptische antennes (welke signalen kan ontvangen van drie geostationaire satellietposities op hetzelfde moment) zijn tegenwoordig de standaardoptie voor DIRECTV-diensten. Deze nieuwe antennes zijn een poging van DIRECTV om meer programmering toe te voegen aan de snelgroeiende systemen. Voornamelijk lokale televisienetwerken en hdtv-programmering wordt door deze antenne toegevoegd. DIRECTV levert tevens een antenne met vijf LNBs (die dus signalen ontvangt van vijf verschillende satellieten) om hdtv nog aantrekkelijker te maken in bepaalde markten.

In het verleden heeft The Economist gesuggereerd dat News Corporation plannen zou ontwikkelen om DIRECTV te fuseren met British Sky Broadcasting, het Britse satellietnetwerk van News Corporation. Mogelijk zouden de satellietdiensten van News Corporation in Azië (STAR TV) en Australië (Foxtel) ook in de fusie meegenomen worden en hiermee het grootste satellietconcern ter wereld oprichten.

Korte geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie DirecTV van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.