Dappermarkt

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
De Dappermarkt gezien vanaf de Mauritskade
De naam verwekt in straatklinkers

De Dappermarkt is een markt in de Dapperstraat in Amsterdam-Oost en één van de drukst bezochte markten van Amsterdam. Het Dappermarktgebied wordt begrensd door de Wijttenbachstraat en de Mauritskade en wordt doorkruist door de Eerste van Swindenstraat.

De Albert Cuypstraat, de Dapperstraat, de Ten Katestraat en de Lindengracht werden in 1910 als 'ventstraat' aangewezen.

Meer dan 250 marktkramen bieden van maandag t/m zaterdag plaats aan ruim 160 marktondernemers. De Dappermarkt trekt bezoekers uit het gehele land en is allesbehalve een toeristenmarkt, maar meer een buurtgerichte wereldmarkt die meegegroeid is met de buurt. De samenstelling van het aanbod is iedere dag anders en omvat een wereldwijd assortiment in food en non-food. Zeker na de succesvolle herindeling van de markt in 2006, met een grondig onderzochte en uitgevoerde branche/product-stimulering, is het aanbod nog gevarieerder geworden.

National Geographic eert Dappermarkt[bewerken]

In het nummer van november/december 2007 van 's werelds meest gelezen reismagazine, National Geographic Traveler, staat de top tien van winkelstraten in de wereld. De Dappermarkt, vorig jaar uitgeroepen tot beste markt van Nederland, staat in deze lijst op plaats acht. [1]

Canon van Amsterdam[bewerken]

Externe links[bewerken]