Darling (Kevin)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Darling
Single van:
Kevin in samenwerking met KM
Van het album:
Wonderland
Uitgebracht 16 november 2023
Genre Nederhop
Duur 2:56
Label Animal Stories, Noah's Ark
Schrijver(s) Kaene Marica, Kevin de Gier, Rushan West, Joey Moehamadsaleh, Rafael Maijnard, Rafael RD, Jheynner Argote Frias, Jeremy Josafath
Producent(en) Jordan Wayne, Rushan West
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Singletijdbalk van Kevin
2023
Frontline
  2023
Darling
 
Singletijdbalk van KM
2023
Fine girl
  2023
Darling
 
Volgorde op Wonderland
8
Kipstraat
  9
Darling
  10
Frontline
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Darling is een lied van de Nederlandse rapper Kevin in samenwerking met de Nederlandse rapper KM. Het werd in 2023 als single uitgebracht en stond in hetzelfde jaar als negende track op het album Wonderland van Kevin.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Darling is geschreven door Kaene Marica, Kevin de Gier, Rushan West, Joey Moehamadsaleh, Rafael Maijnard, Rafael RD, Jheynner Argote Frias en Jeremy Josafath en geproduceerd door Jordan Wayne en Rushan West. Het is een nummer dat past in het genre nederhop. In het lied wordt er gerapt over de verschillende gevoelens die men kan hebben in een relatie. Het is de eerste (bescheiden) hit van de twee artiesten samen.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De artiesten hadden succes met het lied in de hitlijsten van Nederland. Het piekte op de 35e plaats van de Nederlandse Single Top 100 in de zes weken dat het in deze hitlijst stond. Er was geen notering in de Nederlandse Top 40; het kwam hier tot de zesde positie van de Tipparade.