Dat kan je niet kopen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dat kan je niet kopen
Single van:
Donnie en René Froger
Van het album:
De kibbelingsound
Uitgebracht 14 april 2023
Genre Kibbelingsound, hiphop, volkspop
Duur 2:58
Label 8ball Music
Schrijver(s) Donald Scloszkie, Léon Paul Palmen, Dennis Foekens
Producent(en) Palm Trees
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Singletijdbalk van Donnie
2023
Der af (Oya lélé)
  2023
Dat kan je niet kopen
  2023
Schultenbräu
Singletijdbalk van René Froger
2021
Bon gepakt
  2023
Dat kan je niet kopen
 
Volgorde op De kibbelingsound
6
Frans Duits
  7
Dat kan je niet kopen
  8
Vanavond (Uit m'n bol)
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Dat kan je niet kopen is een lied van de Nederlandse zangers Donnie en René Froger. Het werd in 2023 als single uitgebracht en stond in hetzelfde jaar als zevende track op het album De kibbelingsound van Donnie.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Dat kan je niet kopen is geschreven door Donald Scloszkie, Léon Paul Palmen en Dennis Foekens en geproduceerd door Palm Trees. Het is een nummer uit het door Donnie bedachte genre kibbelingsound, een kruising tussen hiphop en volkspop.[2] In het lied zingen en rappen de artiesten over dingen die je niet kan kopen in de winkel, zoals liefde, vriendschap en bijzondere glazen.[3] Het lied kwam voort uit een ontspansessie van Donnie en Froger. Donnie had het nummer al geschreven en vroeg tijdens deze sessie of Froger het lied wilde inzingen. Froger vertelde dat hij het niet niet kon doen nadat hij het lied voor het eerst had gehoord.

Het is niet de eerste keer dat de twee met elkaar samenwerken. Eerder deden zij dit al op Bon gepakt. Op het album De kibbelingsound staat ook nog het lied Jerrycan van de twee.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De artiesten hadden weinig succes met het lied in de Nederlandse hitlijsten. Er was geen notering in de Single Top 100 en ook de Top 40 werd niet bereikt. Bij laatstgenoemde was er wel de 24e positie in de Tipparade.