De Jacht Op het Kasteel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf De Jacht Op Het Kasteel (serie))
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Club van Sinterklaas
& De Jacht op het Kasteel
Genre jeugd / drama / avontuur
Speelduur ca. 10 min per aflevering
Hoofdrollen Bram van der Vlugt
Beryl van Praag
Tim de Zwart
Piet van der Pas
Hugo Konings
Wim Schluter
Titus Boonstra
Laus Steenbeeke
Harold Verwoert e.a.
Regie Martijn Hullegie
Scenario Gerda van de Brug
Land van oorsprong Nederland
Taal Nederlands
Productie
Producent IDTV Film & Video
Uitzendingen
Start 2 november 2009
Einde 4 december 2009
Afleveringen 25 afleveringen
Netwerk of omroep RTL 4
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

De Club van Sinterklaas & De Jacht op het Kasteel is het tiende seizoen van De Club van Sinterklaas. Dit seizoen bestond uit 25 afleveringen, die werden uitgezonden tussen 2 november en 4 december 2009. Is het vervolg op De Club van Sinterklaas - De Grote Onbekende, en wordt gevolgd door De Club van Sinterklaas & Het Geheim van de Speelgoeddokter.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Muziekpiet heeft één favoriete lekkernij: makreeltompouces. Wanneer Het Taartenpaleis van Sjef en Vrekking failliet gaat, moet Muziekpiet het zonder restaurant en gebakjes stellen. Welk toeval treft de situatie net? De oven in de keuken van de Sint is kapot, waardoor Keukenpiet manschappen tekortkomt. Waar zijn voorganger altijd genoeg manschappen had, is Keukenpiet niet berekend op deze tegenvaller. Hiermee treft het tweetal geluk en mag het zakenduo hun intrek nemen in het kasteel. Welk paard van Troje de Pietenclub hiermee binnenhaalt beseffen zij nog niet, maar zeker is al wel dat de Pieten alles op alles moeten zetten om deze fout ongedaan te maken.

Rolverdeling[bewerken]

Liedjes[bewerken]

Ook dit seizoen een zelfstandige videoclip van de titelsong die alleen te zien is buiten de afleveringen, namelijk tijdens reclameblokken op zender RTL 4 en clipzenders en -programma's als TMF. Opnamelocatie is een soort van kerk (refrein), het kasteel van Sinterklaas (couplet) en Pietendanseressen sieren het filmpje weer met dansmaneuvres. De titelsong is uitgebracht op single en op compilatiealbum Het Beste van De Club van Sinterklaas 2009.

Titelsong[bewerken]

Ooh oh heejoo
Single van:
Coole Piet Diego
Van het album:
Het Beste van 2009
Uitgebracht 30 november 2009
Soort drager Cd-single
Download
Opname White Villa Studios
Genre Pop/Dance/Kindermuziek
Duur 3:04
Label Sony BMG
Schrijver(s) Harold Verwoert
Producent(en) John Dirne, Harold Verwoert
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
  • 78 (Nederland)
Coole Piet Diego
De grote onbekende
(2008)
  Ooh oh heejoo
(2009)
 
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Ooh oh heejoo (De club van Sinterklaas) is een single uit 2009 van Coole Piet Diego, een personage uit de RTL 4-serie De Club van Sinterklaas, vertolkt door Harold Verwoert.

In het liedje dat tevens de beginmelodie is van het huidige tiende en tevens laatste televisieseizoen van De Club van Sinterklaas, wordt de verhaallijn van de bijbehorende televisiereeks vertelt. Terwijl de televisieserie zoals elk jaar een gedetailleerd verhaal betreft, wordt dit jaar in de titelsong kort maar krachtig de motivatie van de boeven beschreven: de één die wilde een paleis, de ander door geld van de wijs.

Dit jaar kent de titelsong een vrolijker karakter dan gewoonlijk, terwijl de tekst een weer even duistere verhaallijn beschrijft. De muziek doet denken aan El Mundo Bailando van Belle Pérez. Deze vooralsnog laatste titelsong van De Club van Sinterklaas kent voor het eerst geen brug, wat het liedje een nog vrolijker karakter geeft. De herkenbare achtergrondzangeres (koorpiet) wordt dit jaar ook op de voorgrond ingezet, waardoor het liedje misschien zelfs als een duet overkomt.

De videoclip kent dit jaar een nog professionelere indruk dan gewoonlijk. Alle herkenbare onderdelen zijn weer present: de pietendanseressen, de stoere hiphop-handbewegingen van Coole Piet en een combinatie van montage en filmstijlen die de videoclip weer tot een feest der herkenning maken. De plot betreft Coole Piet die in het kasteel op de grond zit en omringd wordt door de Pieten die normaal gesproken om hem heen dansen. Hij vertelt hen zingend het verhaal van de broers die dit jaar het feest van Sinterklaas willen dwarsbomen. Tijdens het refrein lijkt Coole Piet in een soort van kerk te dansen en te zingen met de danspieten nu wel dansend om hem heen. Omdat de camera het refrein inluidt door de kerk in te vliegen wordt het gezegde "voor het zingen de kerk uit" op zijn kop gezet. Qua succes is driemaal scheepsrecht: het liedje komt binnen op nummer 78 in de Single Top 100 op 28 november om te verzakken op exact 5 december naar 79. Opnames voor de videoclip vonden plaats in Kasteel Heeswijk.

Nummers[bewerken]

  1. "Ooh oh heejoo" (De club van Sinterklaas)*
  2. "Ooh oh heejoo" (De club van Sinterklaas) - Instrumentale versie*

*de cd-single was in 2009 beperkt verkrijgbaar. Half 2013 was deze echter weer opnieuw (beperkt) verkrijgbaar.

Trivia[bewerken]

  • In 2013 wordt de tiende reeks getiteld De Jacht op het Kasteel herhaald in een bewerking: met een nieuwe leader; ditmaal zonder Coole Piet Diego en met Coole Piet Talentpiet. Aangepast aan de stijl van de bioscoopreeks, zonder af te wijken van de vormgeving van de televisieserie: Talentpiet is slechts alleen te horen in de leader, terwijl alle visuele scènes met Diego zijn weggeknipt. Uitzending vindt plaats op RTL 8 en de nieuwe titelsong heet De Jacht op het Kasteel.