Defensie Materieel Organisatie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Defensie van Nederland
Flag of the Netherlands.svg
Instanties

Ministerie van Defensie
Nederlandse Krijgsmacht
Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst

Krijgsmachtdelen

Koninklijke Landmacht
Koninklijke Luchtmacht
Koninklijke Marine
Koninklijke Marechaussee

Interservice-organisaties

Commando DienstenCentra
Defensie Materieel Organisatie

Functies

Minister van Defensie
Commandant der Strijdkrachten
Inspecteur-generaal der Krijgsmacht

De Defensie Materieel Organisatie (DMO) is een ondersteunend onderdeel van het Nederlandse Ministerie van Defensie dat voorziet in de ontwikkeling en verwerving, instandhouding en afstoting van (militair) materieel voor de Nederlandse krijgsmacht.

De Defensie Materieel Organisatie (DMO) is een administratieve, logistiek ondersteunende en overkoepelende organisatie die na de defensie bezuinigingsronde in 2005 voortkwam uit de fusie van de materieelorganisaties van alle krijgsmachtdelen: het Materieellogistiek Commando (MATLOGCO) van de landmacht en de Directies Materieel van de luchtmacht (DMKLU) en de marine (DMKM). Het personeel bestaat uit burgers én militairen afkomstig van alle krijgsmachtdelen. Deze bundeling van expertise zorgt ervoor dat DMO modern, veilig en kwalitatief hoogwaardig materieel kan leveren. Operationele eenheden kunnen zich zo optimaal concentreren op hun taken.

De Defensie Materieel Organisatie bestaat uit een aantal ressorts met hun eigen specialisme.

  • Joint Informatie Voorzienings Commando
  • Dienstencentrum Operations
  • Directie Materieellogistiek
  • Ondersteunende organisatie (Financiën/Control; Bestuur/Bedrijfsvoering; Personeel/Organisatie; Kabinet Directeur Defensie Materieel Organisatie)

Bij de DMO zijn 3585 burgers en 774 militairen werkzaam; het aantal voltijdsfuncties (VTE'n) is 3489 burgers en 774 militairen. Alle ingedeelde militairen zijn niet operationeel en afkomstig uit alle krijgsmachtdelen. Hun plaatsingsduur bij DMO is tijdelijk (2 tot 3 jaar).[1]

Directeur DMO[bewerken]

De DMO staat onder leiding van de directeur DMO, kortweg D-DMO. Sinds 17 december 2015 is dat vice-admiraal van de technische dienst Arie Jan de Waard.

Lijst van directeuren[bewerken]

Externe link[bewerken]