Dennis Tilburg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
04-10-2019
Genomineerd: verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: Bij aanmaak ontbrak enige vorm van opmaak uitgezonderd regeleindes. Ik heb een begin gemaakt,maar een flinke poets is nog wel nodig om aan de conventies te voldoen.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden. Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Dennis Tilburg
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Dennis Tilburg
Geboortedatum 20 april 1966
Geboorteplaats Paramaribo, Suriname
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland
Sportieve informatie
Discipline sprint, bobslee
Portaal  Portaalicoon   Atletiek

Dennis Tilburg (Paramaribo, Suriname, 20 april 1966) is een voormalige Nederlandse atleet en bobsleeër. Hij kwam op jonge leeftijd naar Nederland en was in de jaren negentig een topsprinter op de (60, 100, 200 meter) en de 4 × 100 meter estafette, in 2000 legde hij zich toe op bobsleeën. Hij is meervoudig Nederlands kampioen op de sprint. Na zijn actieve sportcarrière werd hij sprint- en conditietrainer en voetbalcoach.

Met de 4x100 meter estafetteploeg (Troy Douglas, Miguel Janssen, Patrick Snoek en Patrick van Balkom) plaatste hij zich voor de Europese kampioenschappen atletiek te Boedapest in 1998. Daar brak hij het toenmalig Nederlands record samen met Martijn Ungerer, Patrick Snoek en Patrick van Balkom in de series met een tijd van 39.29 s.[1] In 1998 had hij zich ook individueel geplaatst op de 60 meter sprint voor de Europese kampioenschappen indoor te Valencia.

In 2000 maakte hij de overstap naar het bobsleeën met als doel plaatsing voor de Olympische Winterspelen in 2002. Met Olaf ter Braack versloeg hij de 'grote' bobsleelanden op de start. De afdaling was niet van hetzelfde niveau als de start. Na een samensmelting met Team Glas plaatsten zij zich in de winter van 2001 voor de Olympische Winterspelen.

Vlak voor de Olympische Winterspelen van 2002 brak Tilburg zijn linker schouderblad tijdens een crash met de bobslee. Hij was niet op tijd hersteld om te kunnen deelnemen.

Tilburg is daarna gaan coachen. Op voetbalgebied de D-junioren van Real Sranang. Het 1e team van Real Sranang heeft hij conditietraining gegeven. Daarnaast gaf hij ook training aan enkele profvoetballers buiten het seizoen om.

Op atletiekgebied was hij sprinttrainer bij AAC, Phanos, AVA'61, Phoenix en AV Bijlmer. Daarnaast heeft hij ook atleten individueel getraind waaronder Lindell Philip en Martijn Hoogendam (kampioenen bij de A-junioren).

Hij heeft onder meer Raymond Joval (wereldkampioen boksen) conditioneel bijgestaan.

De Olympische bobsleedames (Eline Jurg, Nannet Karenberg-Kiemel en Urta Rozenstruik) heeft hij in de loop- en krachttraining begeleid. Met zijn training hadden ze een top 3 start tijdens het WK bobsleeën in Königssee in 2004.[2]

Persoonlijke records[bewerken]

Outdoor
Onderdeel Prestatie Datum Plaats
100 m 10,35 s 19 juli 1998 Tel Aviv
200 m 21.29 s 6 augustus 1998 Oordegem
200 m 20.9 s (handtijd)
Indoor
Onderdeel Prestatie Datum Plaats
60 m 6.70 s 14 februari 1998 Den Haag
200 m 21.59 s 15 februari 1998 Den Haag

4 x 100 m[bewerken]

  • 1998: EK Boedapest – 39.29 s (in de series, NR)