Derrière (lied)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Derrière
Single van:
Famke Louise
Van het album:
Next
Uitgebracht 29 maart 2019
Genre Nederhop, nederpop
Duur 2:34
Label Trifecta
Schrijver(s) Julmar Simons, Sofiane Boussaadia, Rino Sambo, Famke Jantina Louise Meijer
Producent(en) Rino Sambo
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Famke Louise
2018
Alleen door jou
  2019
Derrière
  2019
Boing boing
Volgorde op Next
11
Laten zien
  12
Derrière
  13
Emotieloos
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Derrière is een lied van de Nederlandse zangeres Famke Louise. Het werd in 2019 als single uitgebracht en stond in 2020 als twaalfde track op het album Next.

Achtergrondinformatie[bewerken | brontekst bewerken]

Derrière is geschreven door Julmar Simons, Sofiane Boussaadia, Rino Sambo en Famke Jantina Louise Meijer en geproduceerd door Rino Sambo. Het is een nummer uit de genres nederhop en nederpop. Het is een lied waarin de zangeres zingt over haar succes en de haters die daarbij gepaard zitten. Daarnaast zingt de zangeres in het lied over haar eigen billen, welke ook door de zangeres wordt getoond op de cover van de single.[3] In de bijbehorende videoclip is naast Louise zelf ook de zangeres en actrice Elise Schaap te zien, waarbij ze duidelijk hun okselhaar tonen.[4] Hier maakte de zangeres eerder al een statement over dat okselhaar bij vrouwen genormaliseerd zou moeten worden.[5] De single heeft in Nederland de gouden status.[6]

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De zangeres had succes met het lied in de hitlijsten van Nederland. Het piekte op de achtste plaats van de Single Top 100 en stond vijf weken in deze hitlijst. De Top 40 werd niet bereikt; het lied bleef steken op de eerste plaats van de Tipparade.