Donde caben dos

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Donde caben dos
Regie Paco Caballero
Producent Laura Fernández
Carlos Fernández
Scenario Paco Caballero
Daniel González
Eric Navarro
Eduard Solà
Hoofdrollen Ernesto Alterio
Raúl Arévalo
Luis Callejo
Anna Castillo
Pilar Castro
Álvaro Cervantes
Verónica Echegui
Carlos Cuevas
Melina Matthews
Ricardo Gómez
María León
Ana Milán
Miki Esparbé
Aixa Villagrán
Montage Liana Artigal
Productiebedrijf Filmax
Netflix
Castelao Pictures
Première Vlag van Spanje 30 juli 2021
Genre sekskomedie
Speelduur 100 minuten
Taal Spaans
Land Spanje
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Donde caben dos (Waar twee passen) is een Spaanse sekskomedie uit 2021 onder een regie van Paco Caballero. De film werd geproduceerd door Filmax, Netflix en Castelao Pictures.[1]

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Alba ontwaakt nadat ze haar vrijgezellenavond vierde met haar beste vriendin Liana en komt tot de conclusie dat ze haar verlovingsring is verloren. Beiden herinneren zich niets van de vorige avond, maar ze hebben op hun hand wel een adres opgeschreven. Eenmaal daar blijkt dit een parenclub te zijn waar ze onmiddellijk worden herkend door eigenares Anfitriona die hen in eerste instantie weigert binnen te laten omwille van hun gedrag de vorige nacht. Eenmaal binnen begint hun zoektocht naar de verlovingsring waarbij ze door de andere aanwezigen beetje bij beetje worden ingelicht wat ze daar hebben uitgevoerd en aangericht.

In hetzelfde etablissement werkt Clara die via een smoes haar neef Pablo - die al enkele jaren in Amerika woont en nu op bezoek is - heeft meegebracht. Pablo zou als jonge twintiger een seksgod zijn geweest. Wanneer Pablo zich realiseert dat hij zich in een parenclub bevindt, maakt hij ruzie met Clara omdat hij die avond nog een belangrijke werkvergadering heeft en wil de zaak verlaten. Tijdens de zoektocht naar de uitgang van de grote zaak - hij was via de personeelsingang binnengekomen - komt hij in een darkroom terecht. Hij kan niet aan de verleiding weerstaan en heeft er met een dame gemeenschap.

Een andere aanwezige is de homoseksuele Raúl die er zijn eerste bezoek brengt. Hij wil anoniem seks beleven en kiest daarom voor een glory hole waar hij onbedoeld in gesprek raakt met Victor die aan de andere kant van de wand staat. Al snel blijkt dat beide mannen veel overeenkomsten hebben al willen ze dat niet toegeven, vooral Raúl. Wanneer Raúl de kamer verlaat, beseft Victor dat hij gevoelens heeft voor Raúl en roept enkele keren zijn naam. Raúl blijft even staan, maar beslist toch om de zaak te verlaten. Eenmaal in de taxi beseft Raúl dat hij een verkeerde keuze heeft gemaakt door de kamer te verlaten en niet terug te keren naar Victor.

Jaime en zijn vriendin Belén komen ook voor de eerste keer een bezoek brengen aan de club. Zij willen eens aan partnerruil doen. Belén ontmoet al snel een koppel waarin zij een mogelijke ruil ziet: Miguel en Ana. Al snel is duidelijk dat Jaime en Ana dat niet zien zitten want blijkbaar hadden zij enkele jaren eerder een relatie en is zij destijds met de noorderzon vertrokken.

Alberto en zijn vrouw Claudia hebben hun beste vrienden Paco en Marta uitgenodigd voor een gezellige avond bij hen thuis. Alberto en Paco hadden echter vooraf al afgesproken om de vrouwen te overtuigen om met zijn gevieren gemeenschap te hebben. Om dit niet te laten opvallen, starten ze een spel Doen, durven of waarheid. Ondanks hun opzet lukt, verloopt het liefdesspel anders dan wat Alberto en Paco in gedachten hadden.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage
León, María María León Alba
Villagrán, Aixa Aixa Villagrán Liana
Milán, Ana Ana Milán Anfitriona
Castillo, Anna Anna Castillo Clara
Esparbé, Miki Miki Esparbé Pablo
Cervantes, Álvaro Álvaro Cervantes Raúl
Gómez, Ricardo Ricardo Gómez Victor
Arévalo, Raúl Raúl Arévalo Jaime
Matthews, Melina Melina Matthews Belén
Suquet, Jorge Jorge Suquet Miguel
Echegui, Verónica Verónica Echegui Ana
Alterio, Ernesto Ernesto Alterio Alberto
Castro, Pilar Pilar Castro Claudia
Callejo, Luis Luis Callejo Paco
Morales, María María Morales Marta