Doom 64

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Doom 64
Ontwikkelaar(s) Midway Games
Uitgever(s) Midway Games
Datum van uitgave 1997
Genre(s) First-person shooter
Spelmodus Single player
Leeftijdsklasse ESRB: Mature (M)
CERO: Z
PEGI: 16+
Platform(s) Nintendo 64
Media Spelcartridge
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Doom 64 is een videospel voor de Nintendo 64, geproduceerd en uitgebracht door Midway Games in 1997. Het is onderdeel van de Doom-serie.

Verhaal[bewerken]

De aarde wordt wederom bedreigt door bovennatuurlijke wezens. Ditmaal heeft een monster duizenden demonen losgelaten. De hoofdpersoon uit de vorige Doom-spellen keert terug om deze nieuwe monsters te verslaan.

Ontwikkeling[bewerken]

Midways oorspronkelijke titel voor het spel was "The Absolution", maar de naam werd veranderd naar "Doom 64" om de link met de andere Doom-spellen te verduidelijken.

Midway wilde elke demon uit het originele spel gebruiken in Doom 64, evenals een paar extra levels. Tijdgebrek bij de productie en de beperkte geheugencapaciteit van de N64-cartridge maakten dat de extra levels en een paar demonen moesten worden geschrapt.

De muziek en geluidseffecten werden gecomponeerd door Aubrey Hodges, die ook de geluidseffecten componeerde voor de Sony PlayStation-versie van Doom.

Er waren plannen voor "Doom 64 2", maar deze werden geschrapt vanwege het feit dat de doom engine gedateerd begon te raken.

Gameplay[bewerken]

Een paar verschillen met de andere Doomspellen zijn:

  • 32 nieuwe levels.
  • Nieuwe, grotere sprites voor alle vijanden, voorwerpen, wapens en projectielen.
  • Geen Commando’s, Arch-Viles, Spider Masterminds of Revenants
  • Nieuwe boobytraps.
  • Geavanceerdere lichteffecten.

Wapens[bewerken]

Alle wapens uit het originele spel zijn aanwezig in Doom 64 (vuist, kettingzaag, pistool, hagelgeweer, dubbelloops hagelgeweer, machinegeweer, raketlanceerder, plasmageweer en de BFG 9000), maar getekend met nieuwe sprites. De kettingzaag heeft nu twee zaagbladen, en de vuisten dragen handschoenen.

Een nieuw wapen in het spel is de Laser of de Unmaker.

Externe links[bewerken]