Dragonball Evolution

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dragonball Evolution
Tagline The Legend Comes to Life
Regie James Wong
Producent Stephen Chow
James Wong
Scenario Screenplay:
James Wong
Ben Ramsey
Manga:
Akira Toriyama
Hoofdrollen Justin Chatwin
James Marsters
Emmy Rossum
Jamie Chung
Joon Park
Eriko Tamura
Randall Duk Kim
Chow Yun-Fat
Muziek Brian Tyler
Cinematografie Chris G. Willingham
Distributie 20th Century Fox
Warner Bros.
Première 10 maart 2009 (Tokio)
Vlag van België 8 april 2009
Vlag van Nederland 9 april 2009
Genre Actie, Avontuur
Speelduur 85 minuten
Taal Engels
Land Verenigde Staten
Japan
Budget 30.000.000 US$
Opbrengst 55.720.772 US$[1]
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Dragonball Evolution is een Amerikaanse live-action film uit 2009, gebaseerd op Dragon Ball. De film is verschenen in de Nederlandse bioscopen op 9 april 2009. Het verhaal gaat over de avonturen van het hoofdpersonage Son Goku. Er werd aan de film begonnen in 2002, maar vanwege complicaties met scriptschrijvers en contracten werden de rechten in de koelkast gestopt. De film is geregisseerd door James Wong en geproduceerd door Stephen Chow. Acteur Justin Chatwin is gecast als Goku, en James Marsters speelt Piccolo, de Antagonist van de film.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Goku (Justin Chatwin) gaat op reis om Master Roshi (Chow Yun-Fat) te vinden en de zeven mystieke Dragon Balls te verzamelen voordat de kwaadaardige Lord Piccolo (James Marsters) dit doet.

Op zijn reis komt hij Bulma (Emmy Rossum) tegen, die hem helpt met zijn missie. Als ze Roshi ontmoeten denkt Roshi dat het dieven zijn en valt ze aan. Roshi ontdekt al snel dat Goku de kleinzoon is van Son Gohan (Randall Duk Kim) en traint hem daarom om hem voorbereiden op het ultieme gevecht tegen Lord Piccolo. Tijdens de reis naar de Dragon Temple ontmoeten ze Yamcha (Joon Park). Yamcha is een bandiet, die hun eerst wilde beletten om verder te gaan. Na een compromis gaan ze met z'n allen op zoek naar de Dragonballs om te voorkomen dat Lord Piccolo aan de macht komt.

Als ze aankomen bij de Dragon Temple blijkt Chi-Chi (Jamie Chung) daar ook aanwezig te zijn om deel te nemen aan een martial-arts toernooi. In de Dragon Temple wordt Goku klaargestoomd voor het grootste gevecht van zijn leven ooit.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]