Echte Meisjes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Echte meisjes was een Nederlands realityprogramma waarvan tussen 2011 en 2013 in totaal drie seizoenen werden uitgezonden op RTL 5.

In het programma werden vrouwelijke kandidaten uit andere televisieprogramma's samengebracht en moesten opdrachten uitgevoerd worden. Het eerste seizoen werd in 2011 uitgezonden als Echte meisjes in de jungle. Het vervolg, met als titel Echte meisjes op zoek naar zichzelf,[1] werd uitgezonden in 2012. In het voorjaar van 2013 volgde het derde seizoen, Echte meisjes op de prairie.

Vanaf 22 augustus 2013 werd Echte meisjes in de jungle door ProSieben worden uitgezonden onder de titel Reality Queens auf Safari.[2]

Format[bewerken]

Tien meisjes uit vijf verschillende realityprogramma's gaan samen de strijd aan. Ze zijn opgedeeld in twee verschillende teams en strijden wekelijks door middel van twee opdrachten tegen elkaar. In deze opdrachten worden de meisjes op meerdere manieren getest op uithoudingsvermogen, kracht, kennis van de opnamelocatie etc. Wekelijks is er een opdracht waarbij de meisjes het verblijf in het luxe kamp kunnen winnen (de verliezende partij moet overnachten in een primitief kamp) en een opdracht waarbij een geldbedrag van 5000 euro te verdienen is. De winnaar kan uiteindelijk een bedrag mee naar huis nemen van maximaal 50.000 euro. Door de weken zullen de opdrachten extremer en heftiger worden.

Per aflevering wordt door middel van de luxeopdracht bepaald welk team in het luxe kamp slaapt en welk team in het primitieve. Het luxe kamp bestaat uit een tent met bedden, douche, toilet en een kok die voor het eten zorgt. Overnachten in het primitieve kamp houdt in: slapen in de open lucht in een hangmat, zelf koken op een gaspitje en wassen in de rivier. Het winnen van de luxeopdracht maakt ook uit welke meisjes uitgerust aan de tweede opdracht beginnen: de geldopdracht.

De meisjes van het team dat door de weken heen het meeste geld bij elkaar heeft verdiend, gaan in de laatste fase van het spel onderling met elkaar de strijd aan. Er gaat namelijk slechts één meisje met het gewonnen geld naar huis. De meisjes zullen in het begin goed moeten samenwerken om zowel de geldopdracht als de luxe-opdracht te winnen, om gaandeweg steeds meer voor persoonlijk gewin te spelen.

Seizoen 1: Echte meisjes in de jungle[bewerken]

In het programma maakten tien meisjes vier weken lang een tocht door de rimboe van Suriname. Ze moesten daar diverse opdrachten uitvoeren waarna uiteindelijk één meisje maximaal 50.000 euro won. Quintis Ristie presenteerde het programma en adviseerde de meisjes. Britt Dekker won in de finale 30.000 euro.

Seizoen 2: Echte meisjes op zoek naar zichzelf[bewerken]

Echte meisjes op zoek naar zichzelf was het vervolg op Echte meisjes in de jungle en werd op 15 maart 2012 eveneens uitgezonden op RTL 5. Britt Dekker, de winnaar van seizoen een, verdedigde haar titel tegen andere meisjes uit verschillende RTL 5-realitysoaps. Echte meisjes op zoek naar zichzelf werd opgenomen in Nepal en werd gepresenteerd door Ad Visser.[3] Priscilla won in de finale 27.500 euro. Ze won van Roos, de runner-up.

Seizoen 3: Echte meisjes op de prairie[bewerken]

Echte meisjes op de prairie (ook bekend als Echte meisjes & jongens op de prairie) was het derde seizoen van Echte meisjes. Het werd vanaf 5 maart 2013 eveneens uitgezonden op RTL 5 en bestond uit acht afleveringen. Echte meisjes op de prairie werd opgenomen in de Amerikaanse staat Utah en gepresenteerd door Patty Brard. Anders dit seizoen was dat er niet alleen vrouwen meedoen, maar ook vijf mannen.

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]