Echte meisjes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Echte Meisjes In De Jungle)
Ga naar: navigatie, zoeken

Echte meisjes was een Nederlands realityprogramma waarvan tussen 2011 en 2013 in totaal drie seizoenen werden uitgezonden op RTL 5.

In het programma werden vrouwelijke kandidaten uit andere televisieprogramma's samengebracht en moesten opdrachten uitgevoerd worden. Het eerste seizoen werd in 2011 uitgezonden als Echte Meisjes in de Jungle. Het vervolg, met als titel Echte Meisjes op Zoek naar Zichzelf,[1] werd uitgezonden in 2012. In het voorjaar van 2013 volgde het derde seizoen, Echte Meisjes op de Prairie.

Vanaf 22 augustus 2013 werd Echte Meisjes in de Jungle door ProSieben worden uitgezonden onder de titel Reality Queens auf Safari.[2]

Format[bewerken]

Tien meisjes uit vijf verschillende realityprogramma's gaan samen de strijd aan. Ze zijn opgedeeld in twee verschillende teams en strijden wekelijks door middel van twee opdrachten tegen elkaar. In deze opdrachten worden de meisjes op meerdere manieren getest op uithoudingsvermogen, kracht, kennis van de opnamelocatie etc. Wekelijks is er een opdracht waarbij de meisjes het verblijf in het luxe kamp kunnen winnen (de verliezende partij moet overnachten in een primitief kamp) en een opdracht waarbij een geldbedrag van 5000 euro te verdienen is. De winnaar kan uiteindelijk een bedrag mee naar huis nemen van maximaal 50.000 euro. Door de weken zullen de opdrachten extremer en heftiger worden.

Per aflevering wordt door middel van de luxeopdracht bepaald welk team in het luxe kamp slaapt en welk team in het primitieve. Het luxe kamp bestaat uit een tent met bedden, douche, toilet en een kok die voor het eten zorgt. Overnachten in het primitieve kamp houdt in: slapen in de open lucht in een hangmat, zelf koken op een gaspitje en wassen in de rivier. Het winnen van de luxeopdracht maakt ook uit welke meisjes uitgerust aan de tweede opdracht beginnen: de geldopdracht.

De meisjes van het team dat door de weken heen het meeste geld bij elkaar heeft verdiend, gaan in de laatste fase van het spel onderling met elkaar de strijd aan. Er gaat namelijk slechts één meisje met het gewonnen geld naar huis. De meisjes zullen in het begin goed moeten samenwerken om zowel de geldopdracht als de luxe-opdracht te winnen, om gaandeweg steeds meer voor persoonlijk gewin te spelen.

Seizoen 1: Echte Meisjes in de Jungle[bewerken]

In het programma maakten tien meisjes vier weken lang een tocht door de rimboe van Suriname. Ze moesten daar diverse opdrachten uitvoeren waarna uiteindelijk één meisje maximaal 50.000 euro won. Quintis Ristie presenteerde het programma en adviseerde de meisjes. Britt Dekker won in de finale 30.000 euro. Ze won van Leslie, de runner-up.

Deelnemer Bekend van
Britt Dekker Take Me Out
Ymke Wieringa Take Me Out
Michella Kox Dames in de Dop
Anna Jonckers Dames in de Dop
Pauline Wingelaar Echte Gooische Meisjes
Leslie Keijzer Echte Gooische Meisjes
Amanda Balk De Gouden Kooi
Nadia Derbane De Gouden Kooi
Adinda Kennedy Benelux' Next Top Model
Jaëlle Leclerc Benelux' Next Top Model

Seizoen 2: Echte Meisjes op Zoek naar Zichzelf[bewerken]

Echte Meisjes op Zoek naar Zichzelf was het vervolg op Echte Meisjes in de Jungle en werd op 15 maart 2012 eveneens uitgezonden op RTL 5. Britt Dekker, de winnaar van seizoen een, verdedigde haar titel tegen andere meisjes uit verschillende RTL 5-realitysoaps. Echte meisjes op zoek naar zichzelf werd opgenomen in Nepal en werd gepresenteerd door Ad Visser.[3] Priscilla won in de finale 27.500 euro. Ze won van Roos, de runner-up.

Deelnemer Bekend van
Britt Dekker Winnaar Echte Meisjes in de Jungle
Bibi Breijman Oh Oh Cherso
Roos van Gelder Oh Oh Cherso
Tessa Kort Benelux' Next Topmodel
Renée Trompert Benelux' Next Topmodel
Priscilla van der Meer Beauty & de Nerd
Daniella Merringer Beauty & de Nerd
Jenna Dame Dames en Heren in de Dop
Britt Davids New Chicks
Maria Visbeen Take Me Out

Seizoen 3: Echte Meisjes op de Prairie[bewerken]

Echte Meisjes op de Prairie (ook bekend als Echte Meisjes & Jongens op de Prairie) was het derde en laatste seizoen van de Echte Meisjes serie. Dit was tevens het eerste seizoen waar naast de meisjes ook vijf jongens aan mee deden. Het programma werd vanaf 5 maart 2013 uitgezonden op RTL 5 en bestond uit acht afleveringen. Echte Meisjes op de Prairie werd opgenomen in de Amerikaanse staat Utah en gepresenteerd door Patty Brard. In dit seizoen deed Michella Kox voor de tweede keer mee in de Echte Meisjes serie, eerder was ze te zien in Echte Meisjes in de Jungle waar ze als 3e eindigde. Ricardo won in de finale 23.500 euro. Hij won van Bram, de runner-up.

Deelnemer Bekend van
Michella Kox Dames in de Dop / Echte Meisjes in de Jungle
Giovanni Diekema Oh Oh Cherso
Jill Kleinjan Oh Oh Europa
Claire Recourt De Gouden Kooi
Ricardo Visser De Gouden Kooi
Ovo Drenth Holland's Next Topmodel
Bram de Bruijn Barbie's Bruiloft
Kim Vierhout In Love with Sterretje
Joost Rijs De Modepolitie
Sunny Parag Take Me Out

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]