Een dagje Dédé

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een dagje Dédé
Stripreeks De Kiekeboes
Volgnummer 133
Scenario Merho
Tekeningen Merho
Type softcover
Pagina's 46
Eerste druk 2012
ISBN 9789002247743
Albums van De Kiekeboes
Portaal  Portaalicoon   Strip

Een dagje Dédé is de titel van het 133ste stripverhaal van De Kiekeboes. De reeks wordt getekend door striptekenaar Merho. Het album verscheen op 10 oktober 2012.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Er zijn werken bij de Kiekeboes in de straat, en dus moet Marcel zich met het openbaar vervoer verplaatsen. Ondertussen wordt Balthazar voor de 99e keer veroordeeld. Hij probeert bij de Ribbedebiegevangenis binnen te komen, maar er is alleen nog plaats bij Dédé. Balthazar vindt dit goed en mag bij Dédé intrekken, tot diens grote ergernis; hij plande een ontsnappingspoging en met Balthazar loopt altijd alles mis.

Charlotte, Fanny en Konstantinopel gaan shoppen, en Marcel blijft thuis. Ondertussen is Dédé (samen met Balthazar) ontsnapt en achtervolgt hij Marcel. Uiteindelijk weet Marcel te ontsnappen aan beide slechteriken en gaat hij terug in zijn ligzetel liggen, terwijl de rest thuiskomt en vertelt wat ze gezien hebben, terwijl Marcel daar zogezegd maar de hele tijd gelegen heeft.

Trivia[bewerken]

  • In de cel van Dédé hangt een bordje "Hier vloekt men niet", dat te zien is uitgerekend op het moment dat Dédé "Merde!" zegt.
  • Pagina 17 bevat een fout. De lijkwagen remt hevig, en als gevolg daarvan vliegt de lijkkist achteruit. In werkelijkheid zou de kist vooruit vliegen.
  • De trein waarin Kiekeboe vlucht op pagina 38, is een AM75. De locomotief waarmee Dédé en Balthazar hem achternagaan, is een HLR 77. Ze komen aan in het station Antwerpen-Centraal.
  • Dit verhaal heeft - in tegenstelling tot andere Kiekeboe-verhalen - amper een echte verhaallijn, maar is een lang kat-en-muisspel tussen Dédé en Kiekeboe.


Albumuitgaven
Stripreeks of collectie Nummer Eerste druk Voorganger Opvolger
De Kiekeboes 133 2012 Alle eendjes Schatjes op zolder